Visdomsord

on

Det finns otaliga visdomsord om hur vi bör leva. De flesta är självklara och vi reflekterar inte så mycket över dem. De känns viktiga och sanna för stunden och en kort stund senare har vi glömt dem. Viktigare saker har kommit emellan. Vilket får mig att tänka på citatet  ” när tiden är knapp gör inte det som är bråttom utom det som är viktigt ”… som sagt. .. det finns hur många råd, citat och ordspråk som helst.

  • Lär dig livets stora gåta, älska glömma och förlåta sammanfattar nog det viktigaste.  Störst av allt är kärleken…och för den som inte kan förlåta,  är livet ett värre straff än döden sägs det… kan inte nog betona hur viktigt det är att älska och bli älskad och få göra det man älskar.  Dina barn, din hjärtevän din familj och dina vänner.  Din relation till dem är baserad på tid och upplevelser och att vara närvarande. Klyschan säger som en ömtålig planta som kräver vård för att inte dö. Så är det.  Ett julkort och vykort och telefonsamtal räcker inte. De blir främlingar fortare än vi anar. Tiden är allt vi har. Om du inte tar dig tid till nära och kära gör du ditt livs misstag.
  •  Kärleken till en annnan människa tillåter ditt hjärta och själ att leva. Du blir öppen för intryck och kärlek och kan därmed känna med andra och ge av dig själv och din kärlek. 1+1 är inte 2 utan 3. Det skapas band mellan dig dina med människor och omvärlden. Du utstrålar glädje harmoni och kärlek  som kan tas in av andra och de förmedla vidare. Dessa stunder är tyvärr inte så många och en del människor känner sig hotade av andra människors godhet och välvilja.  Nåväl,  nu skulle det inte handla om det, men om jag ändå är i farten kanske jag har något råd om det? Har råkat ut för det konstant i livet och med tanke på ovan så är väl glömma och förlåta det som gäller. … tyvärr tror jag det är bäst att försöka sluta umgås med dem  som inte vill dig väl. Min erfarenhet säger att det    sällan är hos dig problemet ligger utan hos motparten. Ju snällare /duktigare du blir desto större irritation och osäkerhet och illvilja skapar du. De ser endast sina  egna tillkortakommanden i jämförelse med din harmoni och förmodad goda självkänsla som kommer med det.  De kommer inte ge sig förrän de har fått dig att känna sig som dem, osäker och mindre värd. Tragiskt men sant.   När det gäller barn finns det hopp. Nolltolerans för de som mobbar och samtidigt som  massor med kärlek och uppskattning så fort de gör något bra . Oftast är det föräldrarna som präglar o spär på deras dåliga slälvkänsla och Förhoppningsvis så kommer de att få en massa uppskattning i skolan som väger upp detta.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s