Dåligt IMMUNFÖRSVAR? Brist på Cytokiner? Boosta med FLÄDER

Cytokiner är något vi vill ha mycket av när vi är sjuka. De är som ledningscentralen hos polisen som åker runt och markerar busar och ser till att poliser ( vita blodkroppar) kommer på plats och tar hand om dem.

DÅ ska man enligt denna studie äta FLÄDER som ökar produktionen av cytokiner. Eftersom det stärker kroppens egna immunförsvar är det inte bundet till någon specifik patogen utan verksam på alla sjukdomar och troligen stor effekt vid immunbrister såsom autoimmuna sjukdomar, cancer och aids.
I studien nedan förkortas influensa sjukdom med 4 dagar, vilket torde vara en fördubbling av immunförsvaret.
I denna länk http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11399518 sammanfattas att det  var effektivt in vitro mot 10 stammar influensa och i en  korrekt ( dubbel- random- blind + placebo) in vivo studie förkortar influensa med 3-4 dagar samt fler antikroppar mot viruset än de som inte fick fläder.. Tillverkningen av cytokiner ökade markant. Vissa typer upp mot 45 gånger mer..   Potentialen mot behandlingen av ALLA sorters sjukdomar är ju stor och särskilt immunsupprimerade som  HIV och annat, t ex kroniskt sjuka i Borreila och andra patogener överförda av både färstingar , löss, mygg, husdjur, gnagare o ju name it..
Mer om cytokiner :
Cytokiner är små proteiner (under 25 kDa) som fungerar som signalmolekyler mellan celler, och produceras av immunförsvaret, både det medfödda och det adaptiva immunförsvaret. Cytokiner utsöndras ofta av celler men ett fåtal typer av cytokiner är membranbundna. De agerar främst över korta avstånd (parakrin eller autokrin signalering) men det finns vissa cytokiner som är stabila nog för att agera endokrint. Över 25 olika cytokiner har identifierats.
Cytokiner produceras ofta som svar på en infektion. De stimulerar produktion och differentiering[förtydliga] (färdigmognad) av lymfocyter – B-celler och T-celler, men påverkar även andra celltyper som makrofager.
Många av cytokinerna heter interleukiner. Från början menades med detta namn cytokiner som både produceras av lymfocyter och utövar sin verkan på lymfocyter. Dock har många cytokiner felklassats i bägge riktningarna, och man upptäcker också allt fler funktioner hos de flesta kända cytokiner. Interleukiner förkortas vanligen med bokstäverna IL och en siffra. Några vanliga cytokiner är interferoner, TNF-α samt IL-1, IL-2, IL-6, IL-12 och IL-13. ( wikipedia )
Cytokiner är viktiga signalmolekyler, som produceras av celler i immunsystemet. Genom bindning till specifika receptorer aktiverar de andra celler och koordinerar och reglerar biologiska processer såsom tillväxt, immunitet, inflammation och sårläkning.

Med cytokin array kan ni mäta mängden av olika paneler av cytokiner samtidigt i ett prov. Det sparar både tid och provmängd. AH diagnostics har ett stort sortiment av cytokiner och tillväxtfaktorer, antikroppar, renade proteiner, ELISA kit och cytokin arrayer.

Här kommer en jättebra länk om immunförsvaret som jag ska försöka översätta när jag får tid o ork… http://veterinarycalendar.dvm360.com/immunology-dummies-painless-review-basic-concepts-proceedings?id=&sk=&date=&%0A%09%09%09&pageID=2

Lite fördjupning http://www.sinobiological.com/Cytokine-Signaling-Cytokine-Signalling-a-5799.html

I denna studie ser man hur Fläder ( elderberry) tillsammans med andra extrakt ( ej samtidigt)  förhindrar växt av  bl a mycoplasma. samt E coli  som är mycket besvärliga och t om dödliga . Notera att det krävdes extrakt av alkohol. Oreganooiljan gick bra ändå. Annars kan man lägga oregano i alkohol..

Tips på ”super drink”

FÖREGÅENDE POST: Vacciner- vad bör man känna till?

Vill ni dela så är knappen nedan..
Make love and memories ❤
Nikki

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s