Kvinnor som sexobjekt?

För en stund sedan var det någon som reagerade negativt på att Zara Larsson poserade i bikini på sin blogg samtidigt som hon motsätter sig objektifierande av kvinnor. Är detta en paradox?  kan man vara ” feminist” och samtidigt visa upp sin kropp halvnaken?

För egen del har jag undvikit att posera i bikini även när jag faktiskt var väldigt stolt över min vältränade, smala, solbrända kropp jag kämpat hårt för att få. Det var bara jag som visste och övriga på nära håll fick ana. Så här i efterhand kan jag nästan känna besvikelse över att jag inte tog några foton. Inte en enda selfie. På något sätt var det som att skryta om pengar. Man skröt inte om sitt utseende. Nu är detta ett minne blott. Och visst skapar det avundsjuka och kroppshets med farligt beteende när människor med ”perfekta” kroppar visar upp sig.

 Jag tränade fanatiskt, räknade varenda kalori och åt ganska ensidigt av mestadels grönsaker och fisk.  Lite balans hade varit bra. Jag tror vi behöver balans i ”feministvärlden” också.    Jag ska inte sticka under stol med att jag uppskattar att se på en vältränad mans kropp både i verkligheten och på bild.  Betyder de att jag ser dem som objekt? Nja, jag tror inte det. Där tror jag kvinnor skiljer sig en aning från männen. Vi går inte igång lika hårt sexuellt även om vi gör det.  Vi behöver inte bilder av sexiga män för att tillfredställa oss. Personligen kan jag säga att det krävs mer än utseende för att attrahera mig på det viset. Vägen till heliga delar tar omvägen via hjärta och hjärna. För detta krävs vanligen att mannen har något att komma med på det området.

Vad som händer om man undertrycker sexuella drifter genom att hålla kön åtskilda och låsa in kvinnorna eller klä dem i tält om de ska gå utanför dörren, är att det tar farliga vägar. Flickor, pojkar och kvinnor missbrukas å det grövsta på ett sätt som de sällan har valt själva. Vem har drömmen att bli sexuellt utnyttjad som ”yrke” ? Om de ens får betalt?  I många kulturer ingår det  som ”löneförmån” att utnyttja skolbarn eller anställda.  Har för mig att jag läst att det i Sydafrika är vanligare att en flicka blivit sexuellt utnyttjad än kan läsa. Det var länge sen  kanske har det förändrats? HÄR

 To be continued… with   Bacha bazia  https://www.youtube.com/watch?v=j2C3JBdv520customs..

Bacha bazii är en utbredd företeelse i Afghanistan där unga pojkar tas ifrån sina (fattiga) familjer i 11-13-årsåldern som sexslavar till äldre män som ofta är rika affärsmän och krigsherrar. De unga pojkarna lär sig dansa och sjunga. De får sedan klä ut sig till kvinnor och dansa för äldre män. Sexuella övergrepp förekommer också mot pojkarna.

Föräldrarna får pengar för att överlämna sina barn åt personer till denna verksamhet. De av pojkarna som försöker lämna rörelsen kan riskera sina liv. Enligt lagen i Afghanistan är den här typen av verksamhet förbjuden men lagen efterlevs inte i praktiken då myndigheterna väljer att inte agera och övergreppen bestraffas sällan.
Varför? För att könen hålls åtskilda och att männen inte kan tygla sin sexualitet. https://www.svd.se/flyktingpojkar-utnyttjas-sexuellt
Det har förekommit upprepade gånger här i Sverige också att pojkar/män blivit våltagna av andra och ibland flera samtidigt. http://www.expressen.se/nyheter/gruppvaldtakten-i-uppsala-inte-unik/
Å så har vi då katolska kyrkan vars präster inte kan tygla sina lustar och låter det gå ut över de oskyldiga barnen. Det är ett sådant oskick att man inte finner ord. vad som är nästan värre är att kyrkan själv inte verkar bestraffa beteendet utan bara mörka det. Annars kanske de hade fått bukt med det? Och  kanske ändrat lagen om celibat och äktenskap?  .htmlhttps://www.gotquestions.org/Catholic-abuse.html
Om man trodde katolska kyrkan var ensam har man inte forskat ordentligt. Och tyvärr är det inom denna religion något som är sanktionerat att ha sex med barn och småpojkar redan i den heliga skriften. Båda rullarna.  Jag tänker inte länka till texterna , för det är inte poppis. Den som vill gräva själv vet vad de heter och vad de ska googla på. Däremot kan jag länka denna mycket läsvärda artikel:  https://www.vice.com/sv/article/qbe8bp/the-child-rape-assembly-line-0000141-v20n11
Vissa  är  TRISEXUELLA – any color, any age, any gender, .. as long as they are in control and have the power. They TRY ANYTHING.
Det slutar tyvärr inte där. Sex och barnäktenskap är något som finns i flera heliga texter och tillämpas än idag. Framförallt i fattiga områden, men även länder som badar i olja och pengar och bokstavligen klär allt de äger i guld och diamanter ( även bilarna – sök på Ferrari / cars Gold Diamonds) där de utbildats på de finaste lärosäten som finns i värden, Harward, oxford, Yale etc.

Det finns ju fler skrifter med seder o budskap som tolkas bokstavligt än idag. När förebilderna gifter sig med en 6-9 årig flicka och har flera fruar är det något som blir väldigt svårt att lagstifta abort.  Konsekvensen är att 1 av tio kvinnor dör när de föder i dessa länder. Antagligen är det väldigt unga flickor som står för den största siffra, Tänk er själva vilka plågor? ?

Metro : En åttaårig flicka från Jemen dog nyligen på sin bröllopsnatt med den 40-åriga brudgummen. Dödsorsaken anges vara inre skador som följd av ett sexuellt trauma. Dödsinfallet inträffade i nordvästra Jemen, som gränsar till Mellanöstern. Det rapporterar Al Bawaba
– Det är inte helt ovanligt att man lovar bort barn när de är så unga, men de blir oftast inte gifta förrän de är runt 13, 14 eller 15 år. Att så här unga flickor gifter sig är väldigt ovanligt, säger Eva Dalekant, internationell handläggare på Unicef till Metro. 
I februari 2009 infördes en lag i Jemen som innebar att flickor som var under 17 år gamla inte fick bli gifta. Den upphävdes dock senare, då konservativa lagstiftare ansåg den vara icke-muslimsk. Men även om allt fler länder stiftar lagar mot barnäktenskap är det få som följs, menar Eva Dalekant.
– Många äktenskap sker dessutom på landsbygden där man aldrig registrerar äktenskapet formellt, så det är svårt att kontrollera en lag.
Generellt menar hon dock att antalet barnäktenskap sakta men säkert blir färre i världen.
– Det beror på fler saker men delvis minskar det på ländernas ekonomiska utveckling. Oftast är det de fattigaste länderna som gifter bort sina döttrar tidigast.
Barnäktenskap är ett brott mot mänskliga rättigheter UNICEF 
När barn gifts bort minskar deras möjligheter till ett hälsosamt och framgångsrikt liv drastiskt. Ofta innebär det snarare en generationscykel av fattigdom. En flicka som gifts bort som barn riskerar i större utsträckning att hoppa av skolan, att bli utsatt för våld eller smittas med hiv, och saknar ofta nödvändiga kunskaper för att få ett jobb. Hon riskerar också att få barn medan hon själv är ett barn, och löper högre risk att dö under graviditet och förlossning.
Afrikanska unionen och många afrikanska regeringar har erkänt barnäktenskap som en skadlig sedvänja – något som har följts upp med flera initiativ över kontinenten. En kampanj som lanserades i maj 2014 av Afrikanska unionen ledde bland annat till en plan för regeringarna för att minska antalet barnäktenskap genom att bland annat förbjuda äktenskap före 18 års ålder, öka antalet flickor som registreras vid födseln, ge fler flickor tillgång till utbildning av god kvalitet och stärka lagar som skyddar flickors rättigheter. 
Konkreta åtgärder behövs nu
Den politiska viljan för att stoppa barnäktenskap är nu starkare än någonsin, men den måste omsättas i konkreta åtgärder för att skydda miljontals flickor.
– Varje barnäktenskap är en individuell tragedi, en förlorad barndom och en förstörd framtid, säger UNICEFs högste chef Anthony Lake. Statistiken visar att vi måste fokusera på de fattigaste och mest utsatta för att utrota sedvänjan en gång för alla.

Föregående blogg: Funderingar kring kalk & kalcium & PH?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s