Funderingar kring hälsa del 2

on
Vi blir allt sjukare i dagens välfärdssamhälle. Alla sjukdomar har ökat dramatiskt. Allergier och diabetes och andra sjukdomar kryper lägre och lägre i åldrarna. Sjukvården verkar dock inte hänga med. De verkar heller inte särskilt intresserade att ta reda på varför. De verkar mera intresserade av att bota symptom än orsak och att skriva ut lite piller. Gärna antidepressiva. Som om det skulle göra någon friskare? Knappast. En titt på bipacksedeln och man ser vilken påverkan de har. Många piller är kontraproduktiva och förvärrar orsaken och ställer till med mer skador. Vanliga värktabletter är oerhört skadliga och kontraproduktivt vid feber som är kroppens naturliga försvar. Allergitabletter dämpar immunförsvaret och gör en infektionskänslig. Tabletter mot halsbränna och magsår dämpar magsyran och förvärrar problemet som oftast är otät magmun pga för lite magsyra eller bakterier som trivs ännu bättre vid låg magsyra. Statiner sänker blodfetterna men det är fler som dör av hjärt- och kärlsjukdomar som har låga blodfetter. Högre blodtryck är naturligt och nödvändigt för äldre . Insulin är ju bra, men vore det inte bättre att undvika kolhydrater? Bulkmedel ordineras vid magbesvär istället för en fiberrik diet med grönsaker som innehåller näring och läker tarmen. Säkert finns det fler exempel. En del av ovan har jag själv erfarenhet av och när jag slutat följa de råd jag fått av vården har jag blivit bättre. Jag är långt ifrån ensam.
Kostens betydelse för hälsan och brist på näringsrik giftfri mat som orsak till sjukdomars uppkomst börjar uppmärksammas mer och mer. Många är de läkare och näringsterapeuter som försöker höja sina röster och peka på detta och nya forskarrön som visar att gammal forskning kan ha felaktiga slutsatser eller i värsta fall vara manipulerad. Dessa läkare blir förföljda, fråntas sin legitimation och kallade kvacksalvare. Man kan ju fråga sig varför? Läkemedelsindustrin befinner sig i en knivig sits. De vill gärna sälja så mycket piller som möjligt. Friska människor är inte lönsamma. De vinner inget på att människor äter sig till en bättre hälsa. Kan det vara anledningen till att näringslära är så gott som obefintlig i läkarutbildningen? Kan det vara anledningen till att det saknas intresse och pengar att forska om detta? De är också totalt ointresserade av att arbeta eller forska kring medicin och behandlingar som inte går att patentera eller tjäna pengar på. 
Hur kan det komma sig att många länder och organisationer frångår WHO:s direktiv att bota Malaria med artemis (malört) och istället använder verkningslöst malariamedicin ? Malaria är en av världens dödligaste sjukdomar där 70 % är barn under 5 år.

Ett annat område är cancer. Ligger det någonting i att cancerceller älskar socker och mår dåligt av syre och värme och vissa ämnen som finns i maten? Det vore rätt trist för industrin om det var så. För då kan vi ju förebygga det genom att äta rätt mat, undvika socker och syresätta vår kropp med motion? Det kanske tom går att hejda cancer med denna metod? Eller så kan vi stötta vårt immunförsvar och stärka våra binjurar som har en central roll i detta?

Binjurarna och dess funktion i kroppen är kolossalt eftersatt inom forskningen och vården. Kan det bero på att kortison eller binjurehormon inte går att tjäna pengar på ? Ändå kan bristande funktion få katastrofala konsekvenser och tom döden. Det är troligen en av vårdens mest underdiagnosticerade sjukdomstillstånd och misstas säkerligen för utmattningsdepression eftersom symptomen är så omfattande. Ibland behandlas sköldkörteln först då den överkompenserar sjuka binjurar vilket kan ställa till med än värre problem både för binjurar och sköldkörteln.

Det är många saker jag undrar över och som jag tycker politikerna ska ta tag i. Ett holistiskt synsätt där man också ser och behandlar orsaken till sjukdom och inte bara dämpar symptom behövs.
Lyssna på Virapen, en av mina favoriter som jobbade på bolaget som förstörde mitt liv.  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3064&artikel=4487678

3 kommentarer Lägg till din

 1. Recca Balotti skriver:

  Min mor diagnostiserades av IV-grad glioblastom. Vi gjorde temodal + strålbehandling för att bota den här dödliga sjukdomen, men till ingen nytta, men tack vare Rick Simpsons cannabisolja som introducerades av oss av en vän och bara om en vecka för att applicera oljan stannade min mors smärta. Vi har följt de senaste 3 månaderna nu och jag kan med glädje säga att min vackra mamma är helt härdad. För din äkta Cannabisolja rekommenderar jag Rick Simpson, med e-postadress: Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.comVänliga hälsningar,Balotti Carlony

  Gilla

 2. Recca Balotti skriver:

  Mitt namn är Patricia Reese. Jag är 54 år gammal. Här är en kort berättelse om hur jag blev botad. Jag diagnostiserades av sköldkörtelcancer i november 2017 som bekräftades vara etapp fyra, doktorn berättade för mig att det var lite han kunde göra eftersom jag inte svarade på behandlingen. Jag förlorade allt hopp tills min Son introducerade mig till RSO-behandling. Ett par månader efter det att denna RSO dödade min cancer hjälpte Rick Simpson mig med denna olja. Du kan kontakta honom via e-post: Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.comMed vänliga hälsningar,Patricia Reese

  Gilla

 3. Patricia Reese skriver:

  Mitt namn är Patricia Reese. Jag är 54 år gammal. Här är en kort berättelse om hur jag blev botad. Jag diagnostiserades av sköldkörtelcancer i november 2017 som bekräftades vara etapp fyra, doktorn berättade för mig att det var lite han kunde göra eftersom jag inte svarade på behandlingen. Jag förlorade allt hopp tills min Son introducerade mig till RSO-behandling. Ett par månader efter det att denna RSO dödade min cancer hjälpte Rick Simpson mig med denna olja. Du kan kontakta honom via e-post: Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.comMed vänliga hälsningar,Patricia Reese

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s