Funderingar kring ohälsa

on
Hittade denna i mina gömmor o publicerar den..  nu har det mesta redan framkommit ändå i andra inlägg. 

Funderingar kring ohälsa som inte går över. .. 

Har varit sjuk i hela mitt liv med alla symptom som tänkas kan. Inflammation i tarmen, urinvägarna, njurarna , lungorna, bihålorna och öronen från 17 års ålder ungefär. Hade då även hjärnhinneinflammation. Mitt blodtryck var 45 / 80. Jag hade anemi och åderbråcken var ungefär som mormors med blåmärken och bristningar utan anledning. Ont i bröstet och arytmier. Sen vid 27 tillkom endometrios och sköldkörteln ( tsh >100) och troligen utmattade binjurar eftersom jag blev sjuk om jag ansträngde mig. Bukspottkörteln fick sig nog oxå en släng eftersom jag inte klarade socker. Fibromyalgi och gikt hade jag oxå. Gallsten och lever inflammation oxå så jag var alldeles gul. Njursten oxå. Mina urinprov har alltid blod o proteiner även om vita blodkroppar o bakterier ej alltid påvisats. Lite e coli då o då. ( urinvägar. gissar på EHEC i tarmen oxå med tanlke på smärtorna)

När jag började med levaxin fick jag astma och hemska nässelutslag. Kunde vakna med bölder stora som vindruvor bakom öronen. Om det berodde på levaxinet eller sjukdom vet jag ju förstås inte. Det är mycket jag inte vet och jag försöker lägga pussel hur allt hänger ihop. 

Det borde inte vara möjligt att vara så sjuk som jag varit när jag var ung och så hälsomedveten?

Mitt immunförsvar är nedsatt. Det vet jag.  CRP ger inget utslag när jag bevisligen från blododling är infekterad med virus. Får knappt huvudvärk, feber eller kräks heller när jag är rejält sjuk.

Vad beror det på? Medfött eller parasiter? Psykiskt/olycklig? Dåliga tarmar o näringsbrist? I mitt fall har jag varit utsatt för många parasiter borrelia, mycoplasma, ebv, herpes, scharlakansfeber, helicobacter, e coli, candida o troligen malaria. och förstås alla streptokocker och stafylokocker med djupa variga köttsår. Stafylokocker är tacksamt eftersom det är synligt och man då får antibiotika. Det märkliga är att när jag ätit antibiotika har min inflammation i tarmen blivit bättre. Det motsäger att det varit autoimmunt. En annan märklig händelse jag minns väl är att jag en kväll drack alldeles för mycket alkohol och istället för att må jättedåligt efteråt mådde jag bättre än nånsin. Min förstoppning försvann i månader och matsmältningen började fungera och halsbrännan gick över. Detta fenomen återuppstod igen när jag kraschade 2014. Var helt förlamad o total hjärndimma hela dagen fram tills dess att jag drack vin . Då kunde jag stå upp med stöd och hjärnan började fungera. Jag förstod inte mycket men gissade att alkoholen gick ut i blodet och där fanns baciller som inte tyckte om det. Jag hade i och för sig i en massa annat oxå som kryddnejlika o kanel o citrus som dödar baciller effektivt. 
Efter en tragisk händelse 2010 förändrades mitt liv drastiskt. I och med det började jag dansa o blev bättre i mina lungor så jag till slut kunde börja träna ordentligt. Jag la oxå om kosten till mer Paleo/LCHF/Medelhav.
 Min kropp blev starkare och jag kände mig starkare och friskare än när jag var 25 då jag kände mig som 100.  Jag mådde toppen. Tills jag rätt abrupt kraschade fullständigt sommaren 2014. Jag har inte fattat varför och sjukvården har inte hjälpt.
Nu har jag läst massor och har många funderingar o lite teorier; 
Min infektion/ svamp koloni i lungorna gick efter 20 år över med puls träning. Baciller ogillar syre och dör ofta av det.
Min förstoppning o Ulcerös gick över efter 25 år. En kombination av linfrön, havregrynsgröt och candida diet.    ( edit: svampen i underlivet strök oxå med)
Mitt blodtryck gick över med träning. Blev perfekt. 70/ 120. Möligtvis hjälpte all kakao o hälsomat till. 
Mina njurar mår dock fortfarande inte bra och är värre än nånsin. Varför de kraschade 2014 undrar jag fortfarande över. Var det bara parasit utlöst och /eller Läkemedelsutlöst ( paraflex i 30 dgr o ev. Levaxin)? Eller var det cyanidförgiftning? Hade kraftiga buksmärtor och kolsvart tunga och konstiga pupiller o alla tecken på förgiftning inklusive inre blödningar och muskelsvaghet samt extremiteter som domnade och skakade o hjärndimma. O även delirium o hallucinationer.

Efter 3 månader i förlamning o dimma blev jag långsamt bättre bara för att 4 månader senare krascha igen med kraftiga buksmärtor och blödningar från tarmen och kolsvart tunga samt dåligt fungerande njurar som återigen inte producerade urin. En månad senare hjärnhinneinflammation. Om det berodde på ödem i hjärnan eller parasiter vet jag inte. Cyanid har jag  eventuellt blivit matad med då jag känt smaken vid en middag hos en person som troligen hatade mig.  Har oxå ofrivilligt fått i mig av några liter lagrad körsbärslikör med kärnor. Frågan är om det varit tillräckligt. Teoretisk kan ett glas innehålla 25 mg och 50 mg anses dödligt. En annan teori är råttgift då jag haft mörkgrönt spott  ( barium ger grön färg) som jag aldrig haft på 45 år. Frågan är då hur jag fått i mig det? Det skulle förklara mina kraftiga buksmärtor och varför jag efter 30 år helt plötsligt kräks.

För mig är det nog för sent. För andra som fortfarande är sjuka av parasiter tror jag starkt på antiviral kost och syre. Det knepiga är att de infekterar blodet så man får vaskulit överallt och de är nästan omöjliga att komma åt om man inte får intravenös antibiotika. Här funderar jag vad som händer om man lägger gråbo/malört (artemisia som bevisat dödar massor av virus inkl. Malaria ) i alkohol? Går artemisian ut i blodet då? Alkoholen tar oxå bort det skyddshölje som omger parasiten.
Jag drack sangria med apelsin/ ananas juice o massor av falsk kanel. Kanske kanelen och bromelin gick ut i blodet med? Det är starkt antiviralt. Reservatrolen i rödvinet är också starkt antioxidativt. En teori i hur artemis fungerar är att den ska påverka den oxidativa stressen. Den teorin är även förd i cancerbehandling. Då borde även aronia bäret ligga bra till då den är överlägsen allt annat i det avseendet.
Antiviral kost finns det gott om. Det viktiga är att alternera så man inte gör dem resistenta. Det starkaste är troligen artemis. Men sen finns ju kanel, kokos, ingefära, gurkmeja, senap, oregano, kryddnejlika, cayennepeppar, vitlök, tranbär, citron, ananas, äppelcidervinäger, honung mm. Bara o googla.
Antimykotisk ( mot svamp t ex mögel o candida ) är i princip densamma men de tål ju knappt syre alls så kolsyrat vatten alternativt bikarbonat och citron borde funka bra. Likaså innehåller vissa växter mkt ämen som hindrar svamp angrepp. Ett av dem är morot med falcarinol. Det används såvitt jag förstått I alternativ cancerbehandling. Ananasen med bromelin och nattskatteväxter med giftigt solanin är troligen oxå effektivt, likaså vitamin b17/ amygdalin/ cyanid.

Men hur kul är det att förgifta sig? Måste man det för att bli frisk? Och vad är det i havregrynen som är så bra för tarmen? Den giftiga ? fytinsyran eller det ökade fiberinnehållet som suger mer vatten i gör att tarmen rör sig mer? Och hur kommer sig att amerikanska colitis/chrohns föreningen rekommenderar ananas? Den bryter ner protein men är frätande och allergiframkallande? . Men patienterna blir bättre…. är det för att baciller dör eller maten smälts bättre? och den autoimmuna reaktionen då? Varför uteblir den ? Som med alternativ cancerbehandling där de sjuka cellerna börjar dö och äta upp varann istället för att ge sig på nya? Programmerad celldöd… Där ligger nog morot o ananas högt i listan och amygdalin… å bikarbonat och citron o syresättning. ..

Det knepiga är ju att när parasiter dör frigörs toxiner så man mår uselt o njurar o lever tar stryk. Då måste man ha is i magen vara försiktig och fullfölja behandlingen för och se om det vänder. … om det nu var parasiter eller medfött eller autoimmunt eller förgiftning?

Många frågor är det..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s