Hur kan vi rädda världen från ondskan?

on

Kärleken o utbildning är det viktigaste.  Jag har alltid trott att vi måste börja med kvinnorna och barnen. Kärlek föder kärlek och våld föder våld Ett barn uppfostrat med hat och våld blir likadan själv. Kvinnor o barn är utsatta både fysiskt, psykiskt och kulturellt. De har inga rättigheter och små möjligheter att försvara sig. Kulturen påbjuder ibland att det är så. Vare sig d gäller syrakastning i bangladesh ,våldtäkter i afrika, misshandel i Sydamerika lr tvång att bära slöja och vägras utbildning i muslimsk stat.
Ska någon förändring ske måste det komma från männen. De måste förmedla till samhället att det inte ör okej att misshandla kvinnor och barn och förvägra dem utbildning. Hur snäll är en misshandlad kvinna mot sina söner? Hur kommer sönerna att behandla sin fru? När ska det ta slut? Människohandlare ör fd slavbarn själva. Gamla tanter omskär unga flickor utan bedövning med slöa rakblad för pengarnas skull och för att mödrarna insisterat. Nör ska detta sluta?
Barnen blir ärrade för livet och det krävs mycket för att bryta traditioner. Inte bara i skolan det börjar men det är en god start. Männen i samhället måste också sätta stopp. Misshandel kan aldrig vara okej. Det föder rädsla osäkerhet och ännu mera våld som aldrig tar slut.
Kärlek gemenskap och utbildning hör ihop. Det föder trygghet och medmänsklighet. Utan det är vi förlorade.


Make love and memories before it´s too late ❤
Nikki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s