Jag är sjuk och blir inte bättre, vad kan det bero på?

on
Många här kämpar med hälsan och har det ena symptomet efter det andra. Vissa är sängbundna och sjukskrivna långa perioder. Alla vill vi bli friska men vet inte riktigt hur. Många får ingen riktig hjälp av vården som menar att medicinerna vi ( eventuellt ) fått ska hjälpa, annars är det psykiskt. Bara inbillning och dags att ta sig i kragen eller kanske ta lite lyckopiller istället. Att inte bli trodd känns ibland nästan värre än alla symptom.

För de som fått en diagnos , mediciner o trots det inte blir friska kan det kännas tröstlöst. Vad gör man? Vad är det mer som är fel?
Det finns säkert lika många möjliga orsaker som människor; näringsbrist, felaktig kost, patogener, gifter samt obalans i hormonsystemet är några av dem . I kampen för bättre hälsa bör man försöka jobba med allt detta. Att utesluta kost som driver på inflammation och införa en näringsrik kost o tillskott som bekämpar både inflammation och patogener kan göra att immunförsvaret och hormonsystemet kommer i bättre balans och den goda cirkeln sluts.

Många här lider av läckande tarm och har brister i vitaminer och mineraler. Av någon anledning tar man inte upp näringen. Vanligast är B12, järn, folat, zink och D vitamin. Anledningen till detta kan vara enbart läckande tarm, men oxå en bakterie som heter helicobacter. Den är oxå kopplad till hyperparatyroidism och en rad andra symptom som kronisk bronkit, atrofisk gastrit, IBD och magsår och magkatarr.
Att äta näringsrikt med en skadad eller infekterad tarm av helicobacter kan därför ibland inte vara tillräckligt. Man måste läka sin tarm och bekämpa helicobactern. Helicobactern är känd för att orsaka Järn Brist och B12 brist .
Alla vet inte om att de har ett problem med helicobacter. Det är inte alltid symptomen är tydliga. Mag och tarmbesvär och uppstötningar är annars ett typiskt symptom men det finns även andra områden i kroppen som kan drabbas. T ex har man funnit helicobacter I ryggmärgsvätskan hos 75 % av patienter med hjärnhinneinflammation. I andra sjukdomar som drabbar hjärnan och nervsystemet har man också funnit starka samband och en överrepresentation av helicobacter hos de med Alzheimer’s, och Guillain Barré syndrom finns. Bakterien påverkar oxå hjärta och lever samt blodsockret och kan ge diabetes.
Här är lite mer information:http://www.stopthethyroidmadness.com/h-pylori/
En annan bakterie som ör vanlig är Epstein-Barr ( EBV ) den finns enligt studie hos de flesta med Hashimotos ( 80 %) o Graves syndrom (62%) ( se tidigare inlägg om the infection connection). EBV kan ligga latent i många år och reaktiveras vid andra infektioner av virus mm. Första gången man insjuknar brukar man bli rejält sjuk men jag misstänker att man kan ha stora besvär med reaktiverad EBV precis som reaktiverad herpes. Feber, trötthet, besvär o svullen i halsen och vit slemmig tunga, svettningar på natten mm är några symptom : http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=1399
Att bekämpa EBV är säkert möjligt med denna kost som är verksam mot de flesta virus samt en stöttning av immunförsvaret. ( Läs mer I inlägg om superkryddor)
Förutom att äta kost som utrotar patogener bör man äta tillskott för hormonsystemet. Oavsett om man medicinerar för sköldkörteln eller inte behöver den tillskott av jod och selen. Vi får inte i oss de mängder som behövs och de blockeras oxå av klor och fluor i dricksvattnet. Binjurarna bör oxå stöttas genom b vitaminer, zink o h c vitamin och salter och långsamma kolhydrater. Zink är väldigt vanligt att vi har brist på.
Dålig blodsockerreglering är rena döden för kroppen och paradiset för patogenerna. För lite och för mycket glukos gör att våra celler och bukspottkörteln kommer i obalans. Långsamma kolhydrater avhjälper detta bra och avlastar levern och binjurarna som slipper producera glukos av fett.
För mer information om sköldkörteln och binjurarna så finns dokument bland filer.
Slutligen finns det många autoimmuna sjukdomar som anses bero på ett förvirrat immunförsvar. Att ta bort gluten och mjölk och snabba kolhydrater brukar hjälpa många till bättre mående. Jag är helt övertygad att en näringsrik kost som stärker immunförsvaret minskar besvär av autoimmuna sjukdomar och behovet av mediciner som försämrar immunförsvaret ännu mer. När man är multiallergisk kan det vara svårt att komma ur en ond cirkel då man ofta reagerar på all mat. En analys vad man reagerar på och hur mycket kan vara värdefullt. Det finns terapeuter som kollar det mesta och är mycket bättre än pricktest. Denna kan man göra om efter att man blivit bättre då immunförsvaret läkt.
Det är jobbigt att vara sin egen detektiv och lätt att tappa modet när man provat det mesta och vården inte alltid är hjälpsam. Att skriva en dagbok och lägga pussel kan vara ett bra stöd för minnet .
En tröst i mörkret är att vi inte är ensamma i vår kamp och kan dela med oss av våra erfarenheter även om vi måste komma ihåg att vi alla är olika och det som fungerar på någon kanske inte hjälper en själv. Men det är värt att försöka.
Styrkekram till alla kämpar 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s