STÄRK DIN VIKTIGASTE MUSKEL; HJÄRTAT, MED HAGTORN


Att hjärtat får problem och inte orkar är inte bra. Det finns ett naturmedel som är ofarligt och används i de flesta länder utom i sverige. Det är hagtorn. (inte havtorn, även om det säkert är utmärkt för hjärtat oxå). Var dock observant på att det inte samverkar med de mediciner du äter!

Hjärtsvikt är ett tillstånd då hjärtat inte orkar pumpa ordentligt så kroppens organ inte får tillräckligt med näring o syre. Den kan vara akut ( livshotande som kräver akutvård )  eller kronisk. Andfåddhet, även i vila, är ett vanligt symtom på både akut och kronisk hjärtsvikt, liksom orkeslöshet, träningsintolerans, svullna anklar och snabb, svag puls, men akut hjärtsvikt kan vid vissa sjukdomar (dock inte alla) också ge långsammare hjärtslag. Var också observant på arytmi, när det slår oregelbunde samt hosta.

Det är viktigt att ta reda på orsaken till varför hjärtat inte fungerar som det ska. Det kan finnas massor av orsaker, förstorat hjärta, infektion i hjärtat ( träna inte när du är sjuk) blodkärlen  omkring hjärtat kan vara för trånga och igensatta med plack av kalcium o fett o kanske patogener. Listan är lång.  Hur man ska komma tillrätta med sina problem beor givetvis på orsaken. Som vanligt gälller att muskler blir starka om man använder dem. Hjärtat är tillsammans med lungor det viktigaste vi har,. Varför är det ändå mest fokus på biceps i gymmet? Allt utom hjärta och andning tränas effektivt av vissa…och hjärnan oxå för den delen (meditation, koordinationsövningar för o stärka kommunikation emellan vänster o höger halva samt förstås ”vanlig” användning genom huvudräkning, suduko, korsord, lösa problem etc.)  

Hagtorn har använts I kina i årtusenden och användds frekvet i Europa men inte i Sverige. Det kanske har att göra med Läkemedlesverket försökt förbjuda den? Den vakna delen i världen har nu genomskådat varför LMV och motsvarande FDA/ CDC i USA har lobbygrupper för att verka för detta på läkare och politiker  och letar annan information än den ägarstyrda propaganda som serveras i MSM ( Mainstream media) som industrin förstås styr och även finansierar (vad jag hört köper de massor av särtryck av sina egna redan betalda annonser för ofantliga summor vilket i min värld kallas mutor och borde kontrolleras av Uppdrag granskning/ Kalla fakta etc..) Läste faktiskt att en tillverkare av ett naturligt läkemedel inte fick annonsera i LÄKEMEDELSVÄRLDEN lr Dagens Medicin ? med hänvisning att ” de inte ville svara på frågor”. Medlet propagerades av världens mest kände hjärtläkare som talat på deras största konferens. Medlet hade ox trippel AAA i test o betyg. ( detta borde de oxå fråga om).  Nu var det inte detta det skulle handla utan HAGTORNETS EFFEKTER.

 Enligt Karl-Otto Aly , speciallist i allmänmedicin i 40 år o fd ordförande för Svensk

 komplementär medicin, mestadels från tiden som chefsöverläkare på Tallmogården, så är Crataegus:
 •     väldokumenterat, effektivt och praktiskt taget fritt från biverkningar
 •        man använder extrakt av blad, blommor & frukten
 •         ibland i kombination med Digitalis ( ena annan läkare föreslår kombo med Q10 samt magnseium)
 •         det vanligaste egenvårdsmedlet för äldre i Tyskland med lindriga hjärtbesvär
 •          aktiv substans flavonoiderna (bl.a. quercetin, rutin och hyperosid) dels s.k.procyanidiner (olika katekiner) samt triterpensyror och olika puriner (proteiner).
 •         stärkande effekt på hjärtmuskulaturen (ökad slagkraft)
 •          kärlvidgande inverkan på kranskärlen
 •          svagt blodtryckssänkande effekt
 •          höjd tolerans för syrebrist och minskat kapillärmotstånd med ökning av hjärtats presta-tionsförmåga.
 •          positiv inverkan på hjärtats retledningsförmåga och motverkar lätta hjärtarrytmier som extraslag och tillfällig snabb hjärtrytm.
 •          skiljer sig från digitaliseffekten, men kompletterar varandra och digitalisdosen kan behöva minskas om man kombinerar.
 • ·          hagtorn praktiskt taget är ogiftigt medan digitalis är mycket toxiskt
 • ·         flertal studier visar positiva effekter vid flera typer av hjärtsjukdom.
 •        Viktigast är att hagtorn fungerar i tidiga skeden av begynnande hjärtsvikt
 •           mot viss andfåddhet i backar, trötthet, lätta kärlkrampssymtom samt tryckkänsla i bröstet, puls- och blodtrycksökning, hjärtfrekvensökning och extraslag.
 •          Man fann  tex att belastbarheten av hjärtat vid cykelergometerförsök ökade med mellan 50 – 150 Watt samt att hjärnan påverkas positivt.

Karl Otto avslutar ( och jag med) : ” Om Läkemedelsverket behöver informera sig om crataegus vill jag föreslå att man noga läser den litteratur som redovisas i ESCOPs monografier (ESCOP står för European Scientific Cooperative on Phytherapy och består av Europas mest kvalificerade företrädare/professorer i ämnet fytoterapi/medicinalväxter”.

Läs hela hans artitkel :http://www.friskareliv.com/karl-otto.aly/hagtorn_art0303.htm

DENNNA VIDEO ÄR BRA:  https://www.youtube.com/watch?v=NYFvm-YXN4o

Hoppas denna artikel har varit intressant och av nytta för dig eller nära och kära. Ta gärna reda på mer information t ex via referenserna eller på youttube, och dela gärna, och glöm inte;
precis som fallskärmar fungerar bara hjärta & sinne när de är öppna  => 
Live, learn & love ❤
 Nikki

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s