Blodet… kroppens bensin

hjärtat
RENT BLOD => FRISK KROPP

Rent blod är en förutsättning för en frisk kropp. Har vi inte det kommer vi snart att få alla möjliga symptom som utvecklas till sjukdomar o cancer. Blodet är nästan bokstavligen som bensinen till våra cller och kropp och kolesterolet som oljan som smörjer systemet så motorn inte skär.

När vi häller i fel bensin/ mat till tarmen som går ut i blodet och runt i kroppen börjar en rad saker hända. Blodet blir sjukt och det börjar bildas skadliga bakterier som klumpar ihop blodet och gärna förenas med kalcium och bildar plack, en slags biofilm, så det i princip blir som kalkavlagringen i toalettstolen. Vi vet hur svåra de är att få bort och hur mycket som fastnar om vi inte håller rent. Askorbinsyra och bikarbonat löser det.. o frågan är om det inte är väldigt bra i våra kärl också… ( vi tillverkar själva bikarbonat men saknar förmåga att bilda askorbinsysra tillsammans med primater)

Av plackbildningen blir det ” stopp i rören” och blodet vars uppgift är att förse våra celler med det livsviktiga syret och näring från maten som behövs för att alla organ ska kunna fungera och producera hormoner, smälta mat , ja i princip allt.. det fungerar inte längre och hela kroppen börjar visa alla möjliga symptom på detta.

För att kompensera detta måste hjärtat pumpa hårdare och trycket stiger annars förvärras situationen och mer plack bildas av bakterier som trivs i syrefattig miljö. Dessutom fälls ofta kalciumstenar ut i blodet o åker runt i blodbanan och skadar organ, främst njurarna som tar mycket stryk där dessa fastnar i filtret som gör att blodet renas ännu sämre och blir ännu sjukare samt urinvägar med konstanta infektioner där det kan bildas polyper så plack fastnar som oxå kan ta sig upp i njurarna och orsaka mer njursvikt så situationen blir ännu värre..

När det är stopp i rören ökar oxå kroppen produktionen av smörjmedlet kolesterol så att det ska flyta lättare. Om vi då går till doktorn som ser att vi dels har högt blodtryck och dels har höga blodfetter och ger mediciner som korrigerar kroppens korrigeringar förvärras problemet ytterligare. Man tar bort kroppens försvar mot syrebrist och bakterie tillväxt och rättar inte till grundproblemet, sjukt blod och sjuka njurar. Medicinerna i sig har oxå direkt en negativ påverkan på njurarna som ofta orsakar njursvikt samt leversvikt. Vi får ont i kroppen och musklerna och lederna och då får vi tabletter samt vörktabletter mot detta som är riktigt skadliga och inte alls så harmlösa som industrin låter påskina. Vanliga värktabletter ger efter endast en vecka leverskador enligt test av tidning nyligen.

 

Varför får vi sjukt blod?

Förutom infektion av bakterier, virus o svamp som kroppen inte orkar bekämpa av olika anledningar  samt gifter och skräpmat, så är det enligt dr Bergman skadliga proteiner som tagit sig in i blodbanan antingen via kosten eller vacciner , som oxå har andra negativa komponenter som kan orsaka direkta skador på organ och immunförsvaret. Vårt immunförsvar blir dessutom överbelastade o förvirrade av att behöva åka runt i blodbanan och markera dessa som oönskade och föra ut dem med urinen. Är det genmodifierade proteiner med glyfosater/gifter blir det extra kämpigt. Det orsakar död och sjukdom o cancer hos både kor och möss 15 min video som ätit det GMO säd.  10 min video GMO

Det finns särskilt två proteiner som vi inte vill ha i vårt blod, förutom GMO, det är gluten från vete samt kasein från mjölkprodukter. Dessa två proteiner är i många undersökningar förknippade med inflammation, sjukdomar och död.  Nu börjar forskare fundera över om det  i själva verket inte är främmande DNA och gifter i säden och mjölken vi är allergiska mot?  Hur de hamnar i blodet är troligen för att tarmen läcker och den stora boven till det är troligen gluten. Gluten blir enligt svensk hjärtläkare som glassplitter som tar sig igenom slemhinnor och ut i blodet. Där blir det som sandpapper som repar kärlväggarna som blir som en grsuväg där placket ansamlas… det vet vi alla att skrovliga ytor är inte bra .. inte heller i tarmen med fickor..

En annan viktig anledning är att vi har fått i oss patogener som förstör kroppens komplicerade förmåga till avgiftning. Strålning från mobiler, master,  trådlösa nätverk samt DECT telefoner( jätte högt!!) är extremt skadligt för cellernas förmåga att avgifta sig samtt även föröka sig och frånstöta främmande DNA. Det är därför camcerindustrin strålar cellerna så de dör..  det är inte nyttigt.. ( Läs mer i Fight Sickness)


Symptom på sjukt blod och  njursvikt..

.. kan vara flera, men i början ökande urinmängder och därefter avtagande urinproduktion med mindre o mörkare urin och svullnad i kroppen. Blod i urien samt proteiner/äggvita är inte bra. Det skummar när man kissar och ibland ser man blod på papperet. Konstanta urinvägsinfektioner är inget gott tecken. Är det dessutom utan (påvisade!) bakterier i ska man be om remiss till neurolog. observera att mycoplasma o många andra baktrier ofta inte ses vid snabbtest och CRP kan va blankt..

Njurarna är livsviktiga organ vars främsta uppgift är att rena vårt blod. Det är inte svårt att förstå vilka följder det får om njurarna sviktar. Själv fick jag multiorgansvikt och höll på att dö.
Njursvikt kan man få av flera orsaker, dels patogener som orsakar infektion, t ex borrelia, harpest o sorkfeber , herpes , EBV o mycoplasma och inte minst LÄKEMEDEL samt ökad kalciuminlagring som orsakar stenar o stopp i flödet och överdrivet proteinintag. Diabetes ger oxå njursvikt. Då börjar det ofta med törst o ökande urinmängder då njurarna inte förmår koncentrera den.

Symptom på njursvikt är skummande urin, mörk urin, avtagande urinproduktion, blod i urinen samt smärta / hetta /ömhet bak på ryggen där njurarna sitter. Har man konstaterat urinvägsinfektioner särskilt utan bakterier i är det dags att be om remiss till neurolog.

Patogener kan man göra sitt bästa för att eliminera med hjälp av kosten i detta program eller antibiotika.

De flesta läkemedel metaboliseras i lever och njurar och kan ge stora skador. Vanliga muskelavslappnande, värktabletter , sömntabletter o psykofarmaka belastar hårt. När njurarna väl är nedsatta är de ännu känsligare för läkemedel , proteiner, kalcium och patogener., liksom äldre människor. Tyvärr så dröjer det länge innan kreatinin värdet ger utslag på försämrad njurfunktion. Dessvärre så kan heller aldrig de neuferoner som njurarna består av återbildas. När de dött så bildas inga nya.

 När man är hos doktorn tycker jag man ska lämna urinprov och kolla nitrat, blod och protein i urinen samt kalcium i blodet, gärna PTH  och D vitamin prov också . Då kan man upptäcka varningssignaler i tid. Ständiga urinvägsinfektioner är dock inget gott tecken. Hårmineral analys är utmärkt för att kontrollera magnesium som är viktigt. Det lagras i musklerna och blodet är inte en tillförlitlig analys, precis som för många andra ämnen och hormoner. Om man har diabete visar det att sockret är högt i blodet… men vad det EGENTLIGEN säger är att det är LÅGT i cellerna… där det inte kommer in pga resistens eller fel eller inflammation på bukspottskörteln.

Vad kan man göra? ..

För att komma tillrätta med sjukt blod behövs, förutom att minimera giftintaget,  att ta bort plack samt öka syret ( B15 o nitrat mm) i blodet samt göra kärlen elastiska. Allt detta står i Punkt programmet i det fastnålade inlägget. Det kolesterol som rekommenderas är främst inflammationsdämpande omega 3 som har stor effekt enligt studier. Olivoljan , avokodo, nötter o baljväxter är oxå riktigt bra ( Köp gärna Saltå Kvarns då baljväxter suger i sig gifter bra)  Rött kött bör man äta sparsamt. Kakaon är enligt studier överlägsen när det det gäller att göra kärlen friska och elastiska och är antiinflammatorisk med massor av andra positiva effekter på kroppen. C+E vitamin är nästan ett måste för att rena blodet. Blödande tandkött är första symptomet på akut brist.
 http://www.halsosidorna.se/Njurrening.htm 

Levern kan man också rena och då renar man till viss mån njurarna där det ofta lagras kalcium som bildar stenar. Dessa kristaller löser man upp med äpple, citron och olivolja samt epsomsalt. Var dock försiktig ifall du har stora stenar som kan behöva sprängas med ultraljud. 

Om urinen skummar när man kissar har man osmält protein i urinen. Då bör man dra ner på protein samt äta mer lättsmält protein som fisk och fågel samt inta ananas/bromelin som bryter ner proteinet. Sannolikt har man fel på bukspottkörteln som inte tillverkar proteas som den ska. Ålder och magsyra o sjukdom spelar oxå in. ( OBS! ta ej enzymer som bryter ner glukos om det inte finns anledning, om ni inte vill ha diabetes… !)


Förebyggande är alltså att vara försiktig med läkemedel, ej överdriva sitt proteinintag , särskilt av svårsmält protein som kött ( ta bromelin enzym till för att bryta ner protein)  och att äta bra livsmedel som förhindrar.

 
Här kommer dr Bergman igen om hur vi avgiftar kroppen och blodet..  i övrigt vill jag bara upplysa om Thoasm Levys föreläsning om C vitamin( askorbinsyra)

troligen den överlägset bästa avgiftaren naturen känner till.. genom att donera negativa elektroner till de celler som behöver för ökat elktronflöde så energin i cellerna kan omsättas och den skicka meddelanden till andra celler och hormoner och ta upp näringmm. E vitamin gör samma sak.

Vitamin C Antidote too all known toxins Thomas Levy, MD – even SNAKEBITE! VIRAL VIRUS BACTERIAL:https://www.youtube.com/watch?v=GpptUsJFCEY

I tidigare inlägg pratas det om hur vi renar vår tarm, våra njurar, levern o blodet. För att avgifta mediciner och gifter är ju det bästa att inte utsätta sig för dem, men om man måste och skadan redan är skedd så får man dels rena som ovan MEN det kan vara livsfarligt att frisätta toxiner i kroppen om man inte hjälper organen att få ut dem. Vi vill inte ha dem i blodet och in i hjärta, hjärna o nervsystemet! Njurar o lever kan oxå krascha. Spirulina ska binda gifter ( kvicksilver mm) bättre än chlorella. Annars anser jag chlorella vara säkrare än spirulina eftersom spirulina i sig är en giftbakterie och chlorella en alg. De symptom man får av spirulina kan alltså både vara utrensningssymptom och gift från bakterierna.
Jod ska oxå vara bra att binda metaller och föra ut ur kroppen.
Alla som går på massage borde äta något som binder gifterna som frigörs.

 

LEVERN …

ett livsviktigt organ som avgör hur hela kroppen fungerar! allt vi äter passerar levern och den har en mängd funktioner som att bryta ner de födoämnen vi äter och bilda livsviktiga enzymer, lagra vitaminer och producera hormoner mm. Stoppar vi in ”skit ” är det leverns uppgift att rena detta innan det går ut i blodet. Är levern överbelastad går gifterna rakt ut i blodet o  hela kroppen , och det är inte svårt att förstå hur vårt blod kommer att må av det och vår hud, som är vårt andra reningsverk, och alla andra organ som berörs. Den är kort o gott kroppens fabrik och renhållningsverk o livsviktig att underhålla.

Det är oerhört väsentligt för hela kroppens funktion att vi har en lever som mår bra. Därför kan det vara bra att rena den emellanåt så galla som fastnat kan rensas ut.
I länken nedan står det väldigt bra beskrivet hur det går till samt mer information om levern, b la symptom behov av rening;

Tecken på problem med levern kan vara:
Kramper och smärta i levertakten (upptill till höger i buken)Matsmältningsproblem
Förstoppning
Illamående
Övervikt
Allergier
Smärta i skuldror/överarmar
Ljus avföring (gallan är blockerad av gallstenar)
Mörk urin,
Gula ögon
Dålig andedräkt
Vit eller gul beläggning på tungan
Hudproblem
Att du inte tål fet mat, äpple, päron, paprika eller gurka, kan orsaka gallstensattacker.Svullet högerknä, eller ont i högerknät kan vara kopplat till leverproblem M.fl.Orsaker till problem med levern

Felaktig kost är den största boven vid problem med levern. För mycket stekt mat och för mycket av de mättade och härdade fetterna anses inte vara bra, se fett. För mycket animalisk föda, för lite av frukt ochgrönsaker lika så. För mycket kolhydrater i förhållande till fett och proteiner, särskilt snabba kolhydrater. Detta tillsammans med de toxiner som successivt samlas i kroppen medför att levern behöver en storstädning med jämna mellanrum.
http://www.halsosidorna.se/Leverrening.htm

Sammanfattning av filmen ovan Liverdisorder, Causes and solutions, Dr Bergman..

 levern är vår enzym fabrik, renar blodet etc. och producerar kolesterol som är en av kroppens allra viktigaste skyddande ämnen!  När levern inte fungerar får vi problem med gallan och fettomsättningen och kan inte producera hormoner och lagra näring som vi ska vilket leder till sjukdom och cancer. 

Dock så finns hopp, kroppen förnyas konstant och vi har tex nytt blod på 120 dagar och levern läker fort när vi slutar stoppning gift som läkemedel, fruktos sirap från majs och slutar vaccinera med hepatit B vaccin som orsakar inflammation i levern tom hos små barn. När fett börjar lagras i levern kommer näringen inte ut o blodet flödar inte igenom o vi får högt blodtryck som kompensation. Felaktigt får vi blodtrycksmedicin som belastar levern ännu mer o förvärrar problemet o send ännu mer piller… värktabletter ska vi undvika. För att läka levern behövs som för kroppen i övrigt, antiinflammatorisk o näringsrik kost, träning, vila o meditation . Våra känslor o never är beroende av att vi tänker positivt då det direkt påverkar kemikalier i kroppen som förnyar celler. Gluation är kroppens egen superantioxidant o skyddar mot inflammation o patogener.

Detta var lite hopplock av text och länkar, det är inte heltäckande på något sätt utan endast en liten del. Viktigt att veta är också att läkemedel amvänder enzymer i levern ( P450) för att bryta ner dem i blodet. Citrus, gurkmeja och ingefära t ex har starka enmer som kan krocka rejält och göra dessa antingen verkningslösa eller ansamla dem så förgiftning uppstår. Läkare vet sällan om detta. Googla själv på P450 samt det verksamma ämnet i din medicin om du är orolig. Sköldkörtelmedsin (Levotyroxin/T4) är troligtvis ingen fara för det omätts annorlunda och mäts ofta.    

Mer om detta i gruppen samt inlägg om vårt sterila blod … en myt.. ?  77 % av alla döda har patogener i blodet och även sjuka.. 
Update juli-18: nu är hela boken Kost & Kunskap för hälsa och harmoni , finn dina nycklar till ett friskare liv, klar. Den kostar 150 kr + 40 kr i porto, kommer i brevlådan direkt via beställning till Nikki.janzon@gmail.com lr Paypal samma adress. Ange lev adress. 150 A5 sidor med lättläst text o lite foton o recept oxå. Välkommen med din beställning ! Mer läsning : https://www.deathtodiabetes.com/cirrhosis-and-fatty-liver-natural-treatments.php

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s