Du är en lysande stjärna som avger energi!


VAD ÄR ENERGI? Einstein säger att det är produkten av materia & hastighet i kvadrat, E=MC 2. Dvs materia som förhåller sig till varandra, . Om du krockar i 130 km/h är energin högre än vid 30 km/timmen. Samma sak när atomer krockar med varandra, som sker konstant i solen. Värme och ljus frigörs. Dvs energi. Ljud frigörs när saker krockar oxå, eller när atomer klyvs som vid en atombomb. Vi ÄR energi, levande vandrande kraftverk. Våra celler vibrerar vid vissa frekvenser och vi avger elektricitet och värme som oxå flödar i våra kroppar. Precis som stjärnorna, som vi är byggstenar av.
Alla vill vi ha mer energi. Nästan alla . Vissa har överskott. Det är tydligen sjukligt och kallas ADHD och behöver medicineras så man blir zombie som alla andra. Det är farligt att sticka ut. Och farligt att ha för mycket energi. Tänk om den energin fokuserades på en uppgift? Vilka stordåd som skulle kunna uträttas? Det vore ju inte bra… I skolan kallades förr dessa barn rastlösa och möjligen ”svåra”. Anledningen till rastlösheten är många gånger att deras kapacitet inte utmanas med något de tycker är intressant. Ge dem uppgifter som matchar deras nivå. Skicka ut dem på skolgården med uppgiften att hoppa rep enligt multiplikationstabellen eller rita av växter och djur.. när de får myror i brallan. Ett annat alternativ är faktiskt att sedera dem med meditativ musik och djupa andetag, tom massage på varandra. För 20 år sen när jag jobbade som lärare gjorde vi detta regelbundet i klassen och pratade om hur man blev bättre människor, mindre egoistiska och mer empatiska. Jag hoppas verkligen att man fortfarande gör det.
Tillbaks till energifrågan. Hur får vi mer energi? Rent biologiskt handlar det om ett ökat elektroniskt flöde i våra celler så deras ATP, dvs energiförsörjning ökar. Det kommer säkert inte som nån överaskning att vi blir kokta av våra mobiler så cellkärnan går sönder, liksom av WIFI mm. Eftersom frekvenserna kan döda kan de oxå läka. Att inducera frekvenser som är positiva för våra celler läker. Alla har vi väl slagits över hur musiken kan påverka vårt humör och känslor som inget annat? Att vistas i en bullrig miljö är eoerhört stressande. Våra barn borde utrustas med hörselskydd eller öronproppas i skolan. Eller kanske hörlurar med avslappnande instrumental musik ?
Att kärlek kan avge energi är säkert ingen överraskning heller. Både för den som ger och den som får. Det som kanske är överraskande för många är dock att hat och oro kan ge en direkt påverkan på immunförsvaret så det sätts ur balans. Allt vi tänker och känner ger kemiska signaler som direkt påverkar hela kroppen. Att våra 2kg bakterier i magen kommunicerar med cellerna i hjärnan börjar numera gå upp för vetenskapen. Att tappa 1 kg pga stress, strålning och gifter är inte så bra.
Att få göra det man älskar ger väl energi om något? Att hitta sin passion om man inte har det, vare sig det är dans, musik, golf, måla, rida, spela bollsport, schack, bridge eller handarbeta, göra smycken, snickra eller vad det nu är.. helst något kreativt men samla frimärken och läsa om historia eller rymden fungerar säkert lika bra. Gärna i utbyte med liksasinnade. Att umgås med människor som har samma intressen är väldigt givande även om vi oxå behöver vidga våra vyer o vårt synsätt med de som tänker annorlunda för att upptäcka nya spännande saker.
Låt ditt ljus skina! Sprid din kärlek och värme till andra! Tänk positiva tankar, lyssna på positiv musik & omge dig med positiva människor som ger positiv energi ! Minimera det som ger tvärtom!
Love & light ❤
 Nikki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s