Tankar om Trump Saudi N.Korea CIA mm från Brage 22nov

VILKET STORMKAOS I SAUDIARABIEN (Brage 21 Nov 2017)

Alla experter är överens – korruptionen i Saudiarabien är sanslös. Landet är förlamat av korruption.
Landet har inga chanser att bli kvitt sitt primitiva beroende av råolja – om inte korruptionen stoppas.

Så långt är alla experter överens. Alla framtidsvisioner är omöjliga – om inte det ruttna saudiska konungaträdet beskärs effektivt. Detta är helt omöjligt utan en extremt skicklig och välplanerad maktkupp. En sådan kupp verkar ha lyckats – men bara hittills.
Sättet att slå till mot över 200 stenrika affärsmän och prinsar skakade om de flesta bedömare. Att spärra in dem på lyxhotell väckte stor uppmärksamhet. Förhörsmetoderna spårade ut i början av kaoset. Många fick sändas till sjukhus för vård. Detta chockade väldigt många. Nu har sjukvårdsteam i stället skickats till lyxhotellen för att inte landets sjukhus ska behöva ta hand om omskakade och chockade mångmiljardärer.
Det totala antalet personer som fängslats runt om i landet är sannolikt över ett tusen personer, men det är de drygt 200 stenrika personerna som stängts in på lyxhotell i Riyadh som drar åt sig världens uppmärksamhet. Historien om ”miljardärernas fängelse” – har gått som en löpeld i världspressen.
DET INTRÄFFADE MÅNGA DRAMATISKA HÄNDELSER SAMTIDIGT UNDER MAKTKUPPEN:
En missil riktad mot Riyadhs flygplats skjuts ner nästan samtidigt som kuppen inleddes.
Inom ett dygn sköts en helikopter ner med en serie toppfigurer ombord – samt en mycket mäktig prins.
Alla chefer för landets viktigaste dagstidningar – liksom alla chefer för landets TV-stationer avsattes.
Chefen för den saudiska marinen fick gå med omedelbar verkan.
Den mäktige chefen för Nationalgardet likaså.
KRONPRINSENS MOD OCH HANDLINGSKRAFT HAR IMPONERAT STORT.
Många ministrar och f d ministrar fängslades på det möte där de skulle få träffa kungen.
Precis samma sak hände med över ett hundra prinsar. Fällan slog igen på ett sätt som är ovanligt storslaget – lite orientaliskt stuk var det över tillställningen.
Libanons premiärminister lockades till landet och tvingades avgå i direktsänd saudisk TV.
Landets utrikesminister hävdar i saudisk TV att Iran smugglat missilen som sköts ner i Riyadh i delar till Jemen – och att Hizbollah har hjälpt ”rebellerna” i Jemen att sätta ihop den – och att rebellerna därefter avfyrat den mot Riyadhs flygplats. Landet förklarar nästan krig mot Iran.
Libanons bortrövade premiärminister Hariri anklagar Hizbollah för att försöka lönnmörda honom – i saudisk TV!!!
Det verkar onekligen som om MbS är en riktig tuffing.
Sedan anländer Frankrikes president Macron och inbjuder Hariri att besöka honom i Elyseepalatset i Paris. OBSERVERA: Två av Hariris barn är kvar i Saudiarabien. Ingen i väst tror på Hariris version – att han åtnjöt full frihet i Saudiarabien.
Ingen i Libanon tror heller på Hariris ord. Hariri har länge ansträngt sig för att utreda vilka som lönnmördade hans far. Spåren leder inte till Hizbollah – utan mot ”motsatt” håll. Detta har medfört att Hariri öppnat upp för att samarbeta med Hizbollah i stället för att försöka splittra landet ytterligare. Hizbollahs arbete i Libanon är så enastående fantastiskt att Libanons folk faktiskt älskar sina hjältar i Hizbollah.
Samtidigt uppmanas den palestinska presidenten Mahmoud Abbas att omedelbart infinna sig till ett möte med den saudiska kungen. Trumps fredsplan måste accepteras. En fredsuppgörelse i Mellanöstern mellan israeler och palestinier – det vore grejer. MbS behöver en utrikespolitisk STOR framgång – nästan omedelbart. Precis samma sak gäller Trump. Ingenting är större än en fred undertecknad i Jerusalem. Att verka för fred är bra – men att tro att man kan storma fram freden mellan israeler och palestinier verkar ytterst obalanserat.
Under gårdagen utökades tillslaget mot ytterligare affärsmän och många höga militärer. Under förhören har många trådar nystats upp och många korrupta personer och farliga agenter har spårats upp. Det är sådana personer som nu har fängslats.
Wall Street Journal och Washington Post publicerar massor av artiklar där kronprinsens temperament och lynnighet diskuteras spalt upp och spalt ner. Det misslyckade kriget mot Jemen, hans försök att annektera Qatar på grund av stöd till terror har blivit en mycket pinsam historia. Nu är det Iran som är terrorns finansiär. Det är förståeligt om MbS är stressad – men nu måste han lugna ner situationen.
DEN SVÅRA FRÅGAN ÄR.
Har USA:s förre ambassadör i Qatar Patrick Theros rätt i sitt påstyående:
”When you run into domestic problem you try to create a foreign enemy.”
Är det ett skådespel för att rikta uppmärksamheten bort från skeendet inom landet? Att sätta dit både det gamla prästerskapet, massor av stenrika affärsmän och många av kungadömets viktigaste prinsar samtidigt – kan vara mycket besvärligt. På kort sikt kan maktkuppen lyckas – men överlever MbS särskilt länge??? Han verkar ha oddsen emot sig – trots att han åtnjuter ett massivt stöd inom landet för sina försök att slå till mot korruptionen i landet. Den politiska krigsretoriken mot Iran kanske funkar på hemmaplan, men kampanjen är litet genomskinlig.
KRONPRINSENS ENDA CHANS.
MbS kan spärra tusentals konton inom landet – men inte i andra länder. Där förvaras det mesta av stöldgodset. Det kommer att bli ett trubbel utan like och mycket långvariga och komplicerade processer. Om den stenrika korrupta makteliten hålls kvar i fängelser eller sitter inspärrade på lyxhotell spelar ingen roll. Bankerna i väst kommer att ställa till STORA problem
FÖRSLAG TILL MbS.
1: Döm omedelbart alla korrupta prinsar och affärsmän som nu sitter inspärrade till tio års fängelse på grund av grov stöld av statens egendom. Därefter kan undersökningar och bevis sammanställas i lugn och ro. Hela högen måste spärras in. Att släppa dem nu betyder en katastrof för landet. Om det visar sig att några är mindre skyldiga än andra kan strafftiden förkortas. Om några visar sig oskyldiga måste de kompenseras och förlåtas. Sådant beslutas när utredningarna är klara.
2: Sälj 5% av Aramco Oil till det erbjudna priset 100 miljarder dollar – som erbjudits av Kina. Då löses de akuta finansiella problemen. Överväg att ta emot halva betalningen i form av rent guld. Då får landet en hyfsad guldreserv. Detta innebär ett stort PR för landet.
3: Erbjud en ytterligare försäljning av 5% av företaget både till börserna i New York och London. Detta lugnar ner den stenrika eliten i väst. Trump måste få denna politiska gåva och Theresa May måste hållas på halster. Erbjudandet om ytterligare delförsäljningar av Aramco kan tas tillbaka senare. USA är på väg att falla – så problemen löser sig automatiskt.
MbS MÅSTE RIDA UT STORMEN – ELJEST ÄR DET KÖRT.
Kanske är den orientaliska natten tillräckligt magisk för att MbS ska lyckas. Han måste nästan omedelbart krönas till kung. Detta steg är ett absolut måste. Se till att få detta undanstökat så fort som möjligt. Att döda en kronprins är en sak. Att döda en kung är en helt annan sak. Låt din fader överlämna tronen i tid. Detta betyder så mycket för det saudiska folkets framtid – och släpp för Guds skull inte lös dina fiender. Ta tillbaka så mycket stöldgods som du bara förmår. Du får inte tveka en enda sekund.
LÅT INTE DINA FIENDER KÖPA SIG FRIA UTAN RÄTTEGÅNG!!!
Då är du körd för evigt.
Vacklar du nu slocknar din stjärna som ett bloss i kosmos.
Detta skulle vara synd. Saudi Vision 2030 är vägen framåt för Saudiarabien.
Se till att denna framtidsvision förverkligas. Jag håller tummarna.
Brage 22 nov 2017
DET ÄR SÅ TYST I NORDKOREA
CITAT UR ARTIKEL PUBLICERAD I ”SUN”: NOV 20, 2017.
”North Korea has been strangely quiet in the past two months” 
(Nordkorea har varit så märkligt tyst under de senaste två månaderna)
”Is Kim Jong-un suffering bad health?” (Är Kim Jong-un sjuk?)
VAD ÄR DEN NAKNA SANNINGEN?
CIA:s femtekolonn i Nordkorea har eliminerats. Inga nya CIA-beställda hot levereras längre. Inga nya missiler skjuts upp – missiler vars styrenheter levererats av CIAs femtekolonn i Ukraina. Inga nya kärnvapentester. Hela spektaklet har upphört. ”The Rocket Man” har blivit snäll. Han besöker parfymindustrier i Nordkorea och är bara gullig.
I flera år har Nordkorea nästan dagligen kärnvapenhotat alla sina grannländer i Asien. Sedan spårade det ut för mytomanerna i CIA. De beställde gång på gång hot från sina nordkoreanska agenter – hot om direkta kärnvapenanfall mot USA.
Hela Sydostasien måste fatta – amerikanska missilsystem måste skydda alla länder i regionen mot ett nordkoreanskt kärnvapenanfall. Japan och Sydkorea befinner sig i omedelbar fara. Även Australien nästan 1 000 mil från Nordkorea befann sig i farozonen. CIA är tvungen att försvara alla sina ”allierade” i Asien. Problemet för CIA var att nästan ingen tog hoten på allvar . de visste nämligen vad som pågick. Allt handlade om att omringa Kina med amerikanska missilsystem som var speciellt designade för att kunna bära kärnvapen.
Det var nära att den amerikanska femtekolonnen besegrades för ett år sedan – men tyvärr återtog CIA kontrollen av Nordkorea. Landet fortsatte att leverera CIA-formulerade hot på löpande band efter ett kortare uppehåll.
För drygt två månader sedan lyckades äntligen de ryska och kinesiska säkerhetstjänsterna att få stopp på spektaklet. Nu samarbetar den nya nordkoreanska säkerhetstjänsten med Ryssland i norr och med Kina i söder. CIA:s agentnät är för evigt utslaget.
Kin Jong-un har egentligen ingenting med saken att göra. Under CIA:s tid sminkades han i timmar innan fotograferingarna. Kan vara bara en kuliss. Han är ännu ett sorgligt offer för CIA:s skrupelfria framfart.
LOCKET MÅSTE PÅ.
Det får inte komma ut i Nordkorea att landet under många år var en CIA-styrd amerikansk vasallstat. Både Kina och Ryssland måste hålla tyst. För USA är det samma sak. Att det var CIA som beställde alla hot från Nordkorea får under inga omständigheter komma ut. För en gångs skull har alla aktörer samma intresse – att tysta ner den hårresande skandalen.
ALLA SÄKERHETSTJÄNSTER I SYDOSTASIEN VET.
Men alla iakttar diplomatisk tystnad. Jag skrev redan för två månader sedan att Trump måste agera på något sätt. Nu verkar det bli som jag förutspådde – Nordkorea sätts sannolikt upp på den lista av stater som finansierar terror. Lustigt nog sker detta när landet slutar med sina ständiga kärnvapenhot.
Landet har under många år använts av CIA för att leverera vapen runt om i världen till känsliga oroshärdar – för att beväpna olika CIA-organiserade miliser. Även denna terrorverksamhet har nu plötsligt upphört. Det som nyss inträffat i Nordkorea är av stor betydelse för världsfreden.
Vi kommer att få uppleva mera försiktiga hot i framtiden. Det måste se ut som om ingenting särskilt har inträffat. Speciellt i Nordkorea är detta viktigt. Men spektaklet har redan lugnat ner sig – steg för steg. De ryska och kinesiska säkerhetstjänsterna har gjort ett fantastiskt jobb – grattis!!!
TRUMP TVINGADES SPELA MED – MEN HAN GILLADE DET INTE.
Massor av Tweets formulerades av Trump – det ena mera bombastiskt än det andra, men han spelade inte sin roll professionellt. Till och med Hillary kritiserade öppet i en artikel (som publicerades i utvalda CIA-organ) Trumps klumpiga stil. Trumps skådespelarprestation fick underkänt. Titeln – ”The Rocket Man” – det var Trumps eget bidrag. För övrigt läste han bara upp CIA:s skriftliga instruktioner.
HUR REGERAR SYDKOREA?
Det framgår tydligt av en artikel i THE DIPLOMAT – av Clint Work 18 nov.
Mycket kortfattat:
Bara dagar efter Trumps två veckors rundresa i Asien – där han valde att endast göra ett endagsbesök i Sydkorea – reste Sydkoreas president Moon Jae-in till Kina för att träffa Kinas toppledare.
Helt plötsligt återgår relationerna till det normala på alla nivåer. Sydkorea stoppar CIA:s försök tvinga på landet fler batterier av det offensiva THAAD-missil systemet. CIA:s planer i Sydkorea har ”frysts” – på diplomatspråk. På ren svenska – de har stoppats!!!
TRUMP ÄR LIKA LÄTT ATT LÄSA SOM EN ÖPPEN BOK.
President Donald Trump frågade Sydkoreas President Moon Jae-in, ”Do you have to reunify?” (Måste ni återförenas?)
Den raka frågeställningen nådde pressen snabbt. Dagen efter Trumps blixtbesök i landet publicerades en artikel i ”The Post”:
CITAT ur artikeln:
”Denna fråga ställs nästan aldrig av någon som kommer till Sydkorea. Uppriktigt sagt så fick vi ett tillfälle att förklara varför våra länder behöver återförenas”.
Trump lyssnade tålmodigt och vänligt och frågade sedan: ”Okay men vad kan jag sedan göra för Korea”? (After hearing the explanation, Trump asked: ”Then, what can I do for Korea?”)
DETTA BORDE RÄCKA FÖR ATT FÖRSTÅ VAD SOM HÄNT I NORDKOREA.
Att först förlora sitt agentnät i Nordkorea – och sedan förlora Sydkorea ur sitt grepp – är ett av CIA:s största geopolitiska misslyckanden i modern tid. Endast CIA:s förlust av Saudiarabien kommer i historieböckerna att kunna mäta sig med den koreanska katastrofen för CIA. Inom ett halvår kommer alla att veta att bägge dessa strategiska förluster har inträffat.
I hela Asien har CIA:s krigsplaner havererat. Vid det senaste ASEAN-mötet i Philippinerna var Rodrigo Duterte ”mötespresident”. Mötet blev en stor seger för den kinesiska diplomatin. Duterte gratulerade sina kinesiska vänner för att ha visat vägen för hur fredlig diplomati ska skötas. CIA:s långvariga arbete med den tidigare filippinska CIA-styrda presidenten – att ta frågan om ”The South China See” till Haagdomstolen, har försvunnit i en storm på Sydkinesiska havet. Snacka om ett CIA-stormfiasko. Frågan försvann i luften.
Det finns uppskattningsvis tio tusen journalister som skriver om politik som regelbundet bjudits in till USA och fått ta del av utrikespolitiska föredrag och njuta av mycket god mat och underhållning. De får vara med om trevliga utflykter och får se krigarimperiets stolta dokument. Denna politiska skolning är självklar för varje imperium.
Problemet är att många fastnar i mutor. Det börjar ofta som ovanligt höga arvoden för korta artiklar som publiceras i utvalda CIA-organ. Massor av ”Gekaufte Journalisten” blir sedan fast i CIA:s nät. Ett spindelnät av mutade journalister har vuxit fram som en cancer i hela den förljugna världen.
Dessa journalister deltar i CIA:s alla krig med sina pennor. De arbetar som massmördare – fast de låter andra sköta dödandet. Nästan hela den svenska pressen sitter fast i detta ondskans spindelnät. För den som vill läsa om hur detta går till – de äro mycket få – köp ”Gekaufte Journalisten” av Udo Ulfkotte på nätet.
Detta mänskliga avskum börjar nu bli oroliga. De är rädda för att upptäckas. De har alla hemliga konton – normalt i olika skatteparadis i världen. Deras rädsla är befogad. Alla krigens moder – USA – börjar upplösas. De känner det i luften. De sover oroligt. Deras kanaler i Ryssland skärs bort steg för steg. I Kina är alla tystade. I Turkiet sitter de inspärrade. I Nordkorea likaså (detta hände bara för två månader sedan). De köpta journalisterna börjar tystas i massor av länder runt om i hela världen.
De flesta fortsätter att skriva av sig sitt hat så länge de tjänar dollar med sin penna. Ondskan har förblindat dem. Några få ber om förlåtelse på ålders höst. Några få ber om förlåtelse när de blir allvarligt sjuka. Några få ber om förlåtelse på dödsbädden. De vill bikta sig inför Gud.   / Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

ISIS, CIA, Saudi & Israel Connections with Wayne Madsen

 ISIS, Iran, Saudi Arabia, and the connections between the CIA and Israel with the so-called enemies of America are exposed in an uncensored interview with Wayne Madsen. The former NSA worker, turned whistleblower and muckraker discusses the kabal of conspiracy that includes the Saudis, key figures in the US government, and stretches from the Bilderbergs to Rhodes Scholars in a web of influence that has spun country after country into turmoil. Are ISIS fighters just misguided and gullible proxy mercenaries for the Saudis? Was 9/11 another black op in a long line that has been the norm since WWII with the British government? Learn of the far reaching conspiracy in this Buzzsaw, hosted by Sean Stone.
 GUEST BIO: Wayne Madsen is a Washington, DC-based investigative journalist, author and columnist. He has written for The Village Voice, The Progressive, Counterpunch, Online Journal, CorpWatch, Multinational Monitor, News Insider, In These Times, and The American Conservative. His columns have appeared in The Miami Herald, Houston Chronicle, Philadelphia Inquirer, Columbus Dispatch, Sacramento Bee, and Atlanta Journal-Constitution, among others. Madsen is the author of The Handbook of Personal Data Protection (London: Macmillan, 1992), an acclaimed reference book on international data protection law; Genocide and Covert Operations in Africa 1993-1999 (Edwin Mellen Press, 1999); co-author of America’s Nightmare: The Presidency of George Bush II (Dandelion, 2003); author of Jaded Tasks: Big Oil, Black Ops & Brass Plates; Overthrow a Fascist Regime on $15 a Day; The Manufacturing of a President: the CIA’s Insertion of Barack H. Obama, Jr. into the White House; L’Affaire Petraeus; and National Security Agency Surveillance: Reflections and Revelations. Madsen has been a regular contributor on RT and PressTV. He has been a frequent political and national security commentator on Fox News and has also appeared on ABC, NBC, CBS, PBS, CNN, BBC, Al Jazeera, and MS-NBC. Madsen has taken on Bill O’Reilly and Sean Hannity on their television shows. He has been invited to testify as a witness before the US House of Representatives, the UN Criminal Tribunal for Rwanda, and a terrorism investigation judicial inquiry of the French government. Madsen has some thirty-five years experience in security issues. As a U.S. Naval Officer, he managed one of the first computer security programs for the U.S. Navy. He subsequently worked for the National Security Agency, the Naval Data Automation Command, Department of State, RCA Corporation, and Computer Sciences Corporation. Madsen was a Senior Fellow for the Electronic Privacy Information Center (EPIC), a privacy public advocacy organization. Madsen is a member of the National Press Club. ADD’L LINKS: http://www.waynemadsenreport.com/cate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s