Hederskultur

Med anledning av det uppmärksammade fallet med svenska Alicia där det rapporteras att hon blev bortgift mot sin vilja som 12-åring med en 25 – årig man nere i Irak hon inte kände, hos hans familj och därefter fick skador i underlivet samt ett missfall innan ny graviditet som hon klarade och födde som 13-åring, så vill jag här belysa den sk.  ”hederskulturens” offer; flickorna och kvinnorna.

Med anledning igen av ”kulturen”  gifts flickor bort mot sin vilja så tidigt som 8 år, Muhammeds fru var 9 år så där går egentligen gränsen. Männen kan vara så gamla som deras morfäder. Flickorna har ingen talan och är inget värda. En del säljer t om sina flickor. Se gärna den fina filmen, ” Systrar bakom galler ” för ett mer levande porträtt av hur flickorna och kvinnorna i  Afghanistan har det. Vi får följa några flickors öde varav den ena uppger att den trivs bättre i fängelset än att vara hemma med sin grymme man och bli utnyttjad sexuellt och slagen. Tyvärr fick hon inte behålla sin son. Den går oftast till mannen. Flickorna är knappt mer än avelsdjur och arbetsåsnor. Tyvärr fostras väl pojkarna in i samma syn på sina systrar. Den ena flickan blev våldtagen av sin bror på order av sin mamma.,,  Tänk er vilket svek? Att bli sviken av sin egen mamma? Det var det denna flicka hade svårast att ta förutom förlusten av sin son. Fysisk misshandel läker oftast, men den psykiska läker aldrig. Den finns alltid kvar.

Därför svider det så i mitt kvinnohjärta hur våra sk. ”feminister” här i Sverige kan beskydda och försvara en sådan kultur, det är helt obegripligt? Man kryddar också debatten med lite #metoo som en lämplig rökridå för att ta bort fokus på det verkliga lidandet. Jag undrar vad dessa flickor tycker om rubrikerna att någon blivit sextrakasserad på jobbet? Tagen på brösten eller häcken på konferensen?  I relation till detta är det löjligt. Jag förminskar inte sexuella trakasserier eller våldtäkter, jag belyser bara att man silar mygg och sväljer kameler. Vi tillåter detta än idag i Sverige. Vissa vårdcentraler gör t om oskuldskontroller och vi har flickor som omskärs i stor skala i SVERIGE 2018!

Dessa flickor får oerhörda problem med infektioner när deras mensblod inte kommer ur det lilla hål som är kvar och naturligtvis är det smärtsamt vid samlag och senare födsel.  Ovan nämnda flicka Alicia gifts som sagt bort till en man i Irak som är dubbelt så gammal. Hon får skador efter deras bröllopsnatt som hon kallar våldtäkt. Först får hon ett missfall och vid nästa graviditet blir hon hemskickad till Sverige igen som de anser har bättre vård och så klarar hon det och föder som 13 – åring.   Tydligen var socialen inkopplad tidigt när flickan som 7-åring uppdagades ha blåmärken i skolan vid ett tillfälle hon tagit av sig slöjan. Sedan släppte de misstanken om att hon for illa i hemmet efter att pappan ändrade sin historia och skyllde på en annan, ( se artikeln nedan).

Det jag vänder mig mot är den sk. ”hederskulturen”. Flickor och kvinnor måste behandlas med respekt och inte som avels- och arbetsdjur. De måste få ha rätten till sin egen kropp, sin egen åsikt, utbildning och vård och att rösta och köra bil och gå utanför hemmet utan manlig släkting. Så är det inte idag. Detta är grundläggande mänskliga rättigheter och inte några sk ”kvinnliga rättigheter”. Det gör mig urförbannad rent ut sagt, och jag tror jag gjort vissa andra urförbannade också för att jag tycker så. Det är en kamp jag tänker ta. Jag ställer upp för mina systrar och det är dags att MSM och andra börjar göra det också . Vi måste stå upp mot hedersförtrycket!! Det betyder inte att vi avskyr muslimer och Allah, det betyder att vi avskyr hur man ”tolkar ” vad som står där och de sk. ”imamer” som gör den tolkningen och påbjuder de mest regelvidriga brott mot flickor och kvinnor som de tycker sig ha tolkningsföreträde till. Det är verkligen dags att de sk. ”riktiga” muslimerna som respekterar Gud och andra människors lika värde att börja ställa upp en gemensam front mot WAHABISMEN och SALAFISMEN och SHARIA där kvinnor förtrycks.

Sveriges enskilt största bilaterala biståndsland är Afghanistan. Svenska Afghanistan kommittén (SAK) utbildar bl.a. barnmorskor därför att  90% föder utan det med konsekvensen att 1/8 av alla mammor dör!! En plågsam död dessutom under helvetets alla kval utan bedövning och dessutom oftast bara är barn själva. Vissa så unga som 11 år.  De är för trånga!  Uttrycket pressa en melon ur en clementin räcker liksom inte. Deras bäcken är inte heller stort nog. Den luckras upp och det är också en långvarig plåga under månader. De blöder alltså ihjäl om de har otur och barnet kan också skadas.  Dör mamman dör oftast barnet också och det blir inte lätt för ev. syskon. Förstå också den psykiska tortyren hos både henne och familjen om hon ska överleva ännu en födsel?

Att de inte får vård beror både på att de bor på landet och att flickor/kvinnor inte får träffa manliga läkare. Förstå ett liv utan vård!?   Hur många flickor utbildas som barnmorskor? Inte många. SAK satsar dock hårt på utbildning vilket räddar MASSOR AV LIV och LIDANDE. Här snackar vi valuta per investerad krona. 100 000 kr kostar en 2-årig utbildning totalt med praktik och räddar 10 gånger fler liv/år  än den väpnade konflikten och kostar en bråkdel mot en svensk soldat.

Tyvärr finns det talibaner som inte gillar idén att utbilda flickor och förgiftar dem. Detta har skapat oro och rädsla hos familjerna att skicka sina flickor till skolan.

Jag hoppas innerligt att detta får ett slut. Det här handlar ingalunda om enbart AFGHANISTAN. Det är ett stort problem inom alla kulturer där flickor och kvinnor har lågt värde eller inget värde överhuvudtaget. De ses som handelsvara och utnyttjas grovt inom sexindustrin och trafficking.

Förutom detta elände har vi flickor som inte står ut och flyr från sina män de blivit bortgifta med, som också visas i filmen Systrar bakom galler. De hamnar då i fängelset om de inte har otur och blir dödade som seden kan påbjuda och t om familjen beordra, just pga den sk. ”hedern” som flickan just ”besudlat”. Familjens sk, ”heder”  är ett stort problem också i t ex Pakistan, Indien och Bangladesh där små flickor kidnappas och våldtas med polisens goda minne och familjen vågar inte göra något för då blir deras ”heder” befläckad. Polisen är alltså inblandad i detta. Det förekommer också att de säljer filmer på övergreppen. En del i sk ”privat” porr. Där man kan gå in i en vanlig tobaksaffär och fråga efter en sådan film.   

Åter till flickorna, de hamnar alltså i fängelset, för ”sedlighetsbrott” och ibland får de ta med sina barn som får växa upp i fängelset. När New York Times 2017 gjorde en undersökning levde 333 i deras mödrars celler. 200 av dem var yngre än 5 år och de övriga borde ha förflyttats till barnhem. Frågan är vad som är barmhärtigast? Vad händer på de sk. hemmen? Har någon följt upp det? Eller ”försvinner” de?  Barn är maffians största handelsvara idag. Den antas var större och mer lönsam än narkotika. Förstå vidden av mänsklig tragedi inblandad då?

Många människor väljer tyvärr att inte VILJA förstå. Det är för jobbigt. Man har fullt upp med jobbet och sitt eget liv. Så länge folk har den inställningen kommer ingenting att hända.  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och tillsammans kan vi påverka! Det första du kan göra är att sprida detta och prata om det. Utan medvetenhet om problemen händer ingenting. Hela Europa håller just nu på att Islamiseras. Jag har inget emot moderna muslimer , men de som beter sig som radikala fanatiker med idéer som knappt fanns på medeltiden, hör inte hemma i vår tid och vår civilisation, för att nästan citera den Egyptiske presidentens kända tal. Vill de ha sådana seder och bruk finns det hundratals muslimska stater de kan utöva dessa seder i, vilket jag beklagar, liksom många av dessa muslimska kvinnorna som tycker vi sviker dem i deras kamp. Jag håller med. Vi måste kämpa för dem. Det handlar inte om religion det här är makt och missbruk av den. Upp till kamp!

Källor: Rädda barnen samt SAK och nedan;

Läs det fasansfulla senaste övergreppet (jan 2018)  och mordet på en 7 årig flicka  i Pakistan här som på inga sätt är unikt… och polisen är likgiltig https://www.theguardian.com/world/2018/jan/11/protests-pakistan-police-inaction-rape-murder-girl-seven

Nedan är om förgiftning man kan googla på, samt övriga källor.

https://www.bostonglobe.com/news/world/2017/12/23/for-more-than-afghan-children-home-mother-cellblock/zLWQCfdoroFSE4wNFcHPyK/story.html

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/more-100-girls-poisoned-school-7816927

http://edition.cnn.com/2012/05/29/world/asia/afghanistan-girls-poisoned/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Pakistan

https://sak.se/vart-arbete/halsovard

Fallet ”Alicia”  i Sverige.

http://www.hn.se/nyheter/sverige/alicia-12-giftes-bort-och-våldtogs-här-möter-hon-socialen-som-inget-såg-1.4328293

Läs gärna min artikel om #metoo samt trafficking med vidare information i bifogad film http://nikkicocaracha.blogspot.se/2017/10/metoo-tar-fokus-fran-det-viktiga.html

Om den otroligt sevärda filmen Systrar bakom gallerhttps://vimeo.com/200157326

Update: har fått kommentarer och ytterligare länkar bla denna som också berättas om i viseon nedan ; https://rosatraktor.com/2018/01/22/mufakhazat-algizaar-thighing-of-children-islam-tillater-pedofili/

För övrigt är det inte bara flickor utan även pojkar som drabbas , vissa kidnappas också. Det ses som en ”rättighet” som t om utövas av lagen och militären själva. Oftast hazarer av mindre värde som tex den fina boken  Flyga drake boken handlade om. Yazidis är en annan folkgrupp som kidnappas och utnyttjas grovt och säljs som sexslavar mm. Liksom Hazarerna är de faktiskt ”vita” eller av den sk. ”ariska” rasen med gröna eller blå ögon och blont, gyllene eller rött hår, som Jesus och många av de de urtida gudarna i samtliga religioner på alla kontinenter. ( se mer tidigare artiklar)
Bacha bazi är en utbredd företeelse i Afghanistan där unga pojkar tas ifrån sina (fattiga) familjer i 11-13-årsåldern som sexslavar till äldre män som ofta är rika affärsmän och krigsherrar. De unga pojkarna lär sig dansa och sjunga. De får sedan klä ut sig till kvinnor och dansa för äldre män. Sexuella övergrepp förekommer också mot pojkarna.
Föräldrarna får pengar för att överlämna sina barn åt personer till denna verksamhet. De av pojkarna som försöker lämna rörelsen kan riskera sina liv. Enligt lagen i Afghanistan är den här typen av verksamhet förbjuden men lagen efterlevs inte i praktiken då myndigheterna väljer att inte agera och övergreppen bestraffas sällan.

Update 14/2 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svt-granskar-overgrepp-bland-ensamkommande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s