Hur går man ner i vikt?


Det finns otaliga sätt vi förlorar vikt på. Man kan bli sjuk så man inte kan ta upp näringen i tarmen lr ha fel /inflammation på BSK/ (diabetes 1 lr 1,5 ) som inte producerar insulin. Insulin är nyckeln utifrån som låser upp för glukosen så den kan komma IN i cellen. I blodet göder den bara patogenerna som ger grogrund för cancer-utvecking. ( se mer i det avsnittet samt om patogenerna)  Tyvärr räcker inte bara insulin för det behövs KROM på insidan som oxå låser upp. Har du krom-brist så blir du fet därför att BSK producerar då ÄNNU MER insulin för att avhjälpa detta. Problemet är att insulin är ett FETT-LAGRANDE hormon. Björnar är beroende av det i 6 månader i idé för att överleva. Som av en händelse oxå när glukosen är i cellerna så lagrar GLUKOSEN VATTEN.. .ännu mer praktiskt för en björn i idé eftersom vi bara överlever några dagar utan vatten men månader utan mat, beroende på hur mkt fett vi lagrat. Hur mkt väger vätska ? Hur ser man ut när man  lagrat vätska ? Som en överkokt korv ungefär vars skinn inte räcker till. 2 Kg bastar en jockey på <50 kg bort innan en lopp på galoppbanan.  

Att sluta dricka är alltså ett sättt att gå  ner i vikt på. Ett annat är ju att se till att inte lagra vätska i överskott eller fett heller för den delen. Då behöver vi ställa om vår förbränning till den som björnen har på vintern. Ketos. Den förbränner sitt fett som ger den energi samtidigt som oxå vätskan i cellerna minskar, som man givetvis måste fylla på via fiberrika rotfrukter, grönsaker , havre, quinoa o baljväxter.

När man väl ställt om sin förbränning till DUO på både fett o glukos så kommer man uppleva en stor energi-höjning delvis pga alla patogener som dör men oxå pga den uteblivna berg-o-dalbanan i blodsocker-svängningar. Vi blir helt enkelt mer alerta o får et behov att röra oss. Detta förbränner givetvis ännu mer o ger ännu mer energi o ’ven en dopamin-kick. Den goda spiralen är i gång… Det är nu man inte ska gå o ställa sig på vågen o bli besviken. En omfördelning av fett o vätska till muskler, som väger mer, ser man på kläderna o i spegeln. Det bästa måttet är dina tajtaste byxor. Muskler kräver aminosyror av protein för att byggas. Syrorna är proteinernas byggstenar o musklerna är dina. Din kropp består mestadels av aminosyror.. om du bryter ner dem vill säga ? Det är inte alla som gör det korrekt  av flera anledningar.

Visst vore det praktiskt om man kunde bränna fett när man sover? Det kan man faktiskt om man tränar muskler. Dessa byggs i vila. Det betyder att du kommer att höja din förbränning o bli hungrig även när du inte gjort något. Du kan alltså äta efterrätten för den för-bränns ändå. Att ta en promenad förbränner den visserligen men man bör gå typ en timme. Räkna 5 kcl per/min vid lågintensiv träning (yoga, promenad) o 10 vid hög. 5×60 = 300 kalorier. Smartare är alltså att komplettera detta med några styrkeövningar som oxå gör att du får en välsvarvad kropp. De som menar att man inte kan välja var man vill tona sin kropp pratar i nattmössan o har inte ansträngt sig. Enkla övningar som tar några minuter o belastar muskler maximalt samtidigt som man blir smidig o lugn. Lite koordination oxå så har man fått in hjärnan med. Det bästa är oxå att cykla /gå/jogga så mkt som möjligt o gå i (rull)trappor o använda varje tid över till ”smygträning” med benlyft, utfall, tåhävningar mm.

 

Vad äter man då? Är det skillnad på kalorier? Kan jag ta en whisky lr wienerbröd á 350 kalorier o gå ner i vikt lika bra som dito 1kg morötter? Som redan skrivits är snabb stärkelse bra om man behöver snabb energi lr gå upp i vikt. Vill man gå ner i vikt på ett effektivt sätt är det bästa att försöka få igång en ketos-omsättning. Det gör man genom tvång. Du kommer dö om den inte slår över till fett-förbränning om du slutar äta. Det är absolut inte farligt om du inte har allvarliga problem med diabetes lr cancer. Faktum är att både diabetes o cancer kan få en bra kick av ketogen diet o vid fasta bildas nya stamceller enl studier. Dock finns ett bekymmer om dina binjurar är utmattade. Dessa ska nämligen fixa att levern förbränner fett till ketoner som bränsle, funkar inte det är du rökt.

Är dina binjurar paj bör du ta det försiktigt, annars kan du köra på. Under så många dagar du kan försöker du äta så lite som möjligt o drick soppor av salt buljong , en bit mörk choklad till kaffet, lite rå morot till lunch, ett kokt ägg till middag kommer du långt på. Kanske halvt äpple/banan om det krisar? Antalet kcl/ måltid kommer va <50. rek. dagsbehov ca 1500 -3000 beroende på omsättning+ hur aktiv o stor du är. Du kommer alltså ha minst 1000 minus-kcl/ dag. Lägger du till träning där du förbränner 1000 till går det undan. Att det går undan är dock inget självändamål. När det börjar hända grejer bör man snarare växla ner lite grann så man inte blir hög på sin egen framgång och låter detta bli något negativt istället för positivt. Risken finns att man överdriver när man väl nått resultat o bara vill ha MER resultat. Det kommer. Låt det ta den tid det tar. Bättre frisk o stark än ett fanatiskt benrangel med anorexia som räknar o väger allt o inte kan njuta av livet. Det är lätt att trilla dit. Man blir beroende då det ger dopamin kick samt glädjen av att man kan styra sitt liv o ta saken i egna händer. Att ta kontroll över sina tankar o sin mat är möjligt o att välja hur vi reagerar på det som påverkaross. Ju friskare vi är desto mer balanserade blir vi mentalt o desto lättare är det. Känslan av kontroll o makt över sitt eget liv är en av de mest uppskattade av oss o värderas ofta högre än lön. Maktlöshet å andra sidan är en av de mest destruktiva känslorna som finns o även farliga för samhället i stort då det leder till destruktivt egocentriskt beteende där djungelns lag råder som inte främjar alls o mer blir som vilda västern. Endast tillsammans har vi möjlighet att överleva som familj, nation och art.

Ovan text är ett utdrag från  Kost & Kunskap för Hälsa o Harmoni, finn dina nycklar till ett friskare liv. En bok för alla som vill hitta nycklar, redskap och inspiration för att leva ett friskare och hälsosammare liv med mer energi, frid & fokus, oavsett om man är svårt sjuk eller frisk. Råden är inte baserade från industrin utan egna erfarenheter och studier då deras råd tvärtom förvärrar orsaker och maskerar symptom, utifrån deras affärsidé att sälja mer medicin och  generera pengar till sina aktieägare,  men med kunskap och förtroende för kroppens sätt att hantera sjukdom, näring, patogener och logik, likt den syn på medicin som rått i tusentals år innan industrin  tog över den, som även Hippokrates förespråkade;  att maten är din medicin. Det enda din kropp behöver är rätt näring och förutsättningar samt kunskap om hur man bekämpar  patogener som är dess naturliga fiender.  Vi har väl alla förstått att kosten kan göra stor skillnad för hur vi mår och även om alla inte kan äta sig friska kan vi äta oss friskare!
https://www.wattpad.com/536125709-kost-kunskap-f%C3%B6r-h%C3%A4lsa-harmoni-finn-dina-nycklar
Boken finns nu i bearbetad version att beställa som tryckt,  150 A5 sidor inkl lite färgbilder & recept. Beställ  via pm genom Wattpad, Facebook lr mail till nikki.janzon@gmail.com lr direkt via Paypal.

Innehållsförteckning;

1. Bakgrund (3)
2. Kunskap som verktyg till hälsa  (6)
3. Orsaker till sjukdom & ohälsa (8)
4. Åtta punkter för bättre hälsa  (10)
5. Naturlig ”anti-patogenika” (16)
6. Ät dig friskare  (17)
7. Rent blod => frisk kropp ( njurar & levern (26)
8. Lymfystemtet (30)
9. Hormonsystemet & binjurarna (BJ)  (34)
10. Mat & Motion för binjurarna  (36)
11. Sköldkörteln (SK) (39)
12. Mat & motion för sköldkörteln (SK) (42)
13. Obalans i hormonsystemet (45)
14. Bukspottskörteln (BSK) & diabetes  (53)
15. Mage & tarm ( s. 57)
16. Mat & Motion för mage & tarm  (s 61 )
17. Hjärtat vår viktigaste muskel (67)
18. Mat & motion för hjärtat (70)
19. Hjärnan  (74)
20. Mat & motion för hjärnan (79)
21. Nervsystemet, funktion & sjukomar  (82)
22. Mat & motion för nervsystemet (85)

23. Herpesfamiljen & EBV (87)
24. Cancer (97)
25. Mat & Motion för Cancer  (101)
26.  Vacciner  (102
27. Är allt frekvenser? (103)
28. Elektronterapi  (112)
29. Solning, sömn, cancer & melatonin (114)
30. Aminosyror  (116)
31. Vitaminer & mineraler (121)
32. Hyckleriet mot cannabis, hampa & CBD olja (122)
33. Gifter & hot i omvärlden – mikroplast (128)
34. Hur blir man lycklig & lyckas i livet? (132)
35. Mental (o)hälsa  (135)
36. Hur får man tiden att räcka till & leva i nuet? (138)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s