Endometrios är en patogen?

I ny studie har man undersökt hypotesen att Endometrios ( E) när livmodern växer utanför livmodern, oftast i äggledare, bukvägg, tarm ibland tom i lungan!! som leder till mkt smärta + smärtsamma ägglossningar o ibland cystor i äggstockarna +  infertilitet) o kommit fram till att E kan orsakas av en patogen o att livmodern inte är steril som de trott ? Förr trodde man oxå att blodet var sterilt, vilket forskare inom t ex Alzheimrs motbevisat.

De fann att mens-blodet från de med E hade 4-6 ggr högre halt av endo-toxiner (från patogenerna) än kontroll o det var fullt av E-coli bakterier i blodet (dessa finns normalt i tarmen o är inte alltid snälla alls- E-HEC är fruktansvärd!) I slamsorna fanns de oxå  andra patogener. Skulle det kunna vara någon svamp med tanke på deras växtsätt ? Forskare har ju även funnit att diabetes kan föras över via avföring från en mus till nästa o botas med antibiotika? Även Niacin som hämmar svamp?  Vidare fann de att behandling med GnRH agonist ofast förvärrade orsaken.  De föreslog att behandling med pro-biotika vore en idé eftersom lactobacillerna i vaginan bekämpar andra patogener .


En behandling mot svamp samt E-coli lokalt kanske kan vara värt att prova? Genom att med viss försiktighet (prova först LITE) doppa en steril kompress lr tampong i något som dödar  svamp och E-coli?

Traditionellt har bacill-yoghurt använts vilket man oxå kan varva med.

Vitlök enligt studier biter på både E coli o svamp o lactobaciller är ganska motståndskraftig mot det liksom oregano. Det kan dock vara ganska starkt så man bör testa ytterst lite.

Wikipedia skriver (där fotot kommer ifrån );symptom; smärta vid mens, samlag.. nedsatt fertilitet… samband.. gynekologisk cancer… Kronisk bäckensmärta är också vanligt.[….i tarm eller urinblåsa kan smärta vid avföring eller vattenkastning och blod i avföring eller urin under mens förekomma.[…. blödningsstörningar….
Det är väldigt vanligt att endometriosdrabbade kvinnor söker hjälp för alla olika symptom de har utan att inse att de alla har ett sammanhang. Bland annat därför är det svårt att uppskatta antalet som är drabbade, och det antas finnas ett stort mörkertal.

En del drabbade uppger även till exempel magproblem (liknande IBS) och smärtor vid urinering. Dessa symptom uppträder särskilt under menstruation och ofta även i samband med premenstruella besvär…. går inte att bota, bara att lindra. I riktigt svåra fall kan livmodern behöva avlägsnas..smärtstillande medel …
…p-piller, vilket innebär behandling som syftar till att förhindra ägglossning,.. en symtomatiskt tillfredsställande livskvalitet.[2]
.. även avlägsna äggstockarna,[2] och då ges hormonbehandling till kvinnor inom normal fertil ålder
P-piller .. minska smärtan för vissa, men andra..motsatt verkan.

(dellbart om man klickar på ”inlägg” till hö) förresten finns det maja för mössen nu 🙂 med THC.. OBS! baciller vid intimitet förs lätt över! Tänk på hygien!

Annons

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s