Stark koppling mellan syrahämmande medicin & cancer

” Vi har syra i magen av nån anledning” ... dygnsdoserna har ökat 70% tillsammans med cancern –  Losec såldes bara under 2002 för
ca
30 000 000 000 SEK ” …

30 miljarder!!  Det förekommer dessutom uppgifter att det finns  aluminum i syrahämmare vilket är katastrof för hälsan!

Fritt fram för skadliga organismer

Lars Engstrand, professor i klinisk mikrobiologi  gästade  TV4, där han berättade om upptäckten. Han sade då att syra i magsäcken finns där bland annat för att skydda oss mot skadliga bakterier och andra organismer och att en kraftig reducering av den skulle kunna ge den här typen av konsekvenser. En hypotes som forskarteamet arbetar efter är att när syran försvinner släpps bakterier och mikroorganimer upp som inte hör hemma där.”

Kurera skriver; ”docent Nele Brusselaers på Karolinska som lett studien ; 

Vår magsyra är en skyddsbarriär. Vi har många bakterier och de flesta är godartade men om vi blir av med dem får de mer elakartade utrymme att ta över, något som kan ställa till problem tror Nele.
Protonpumpshämmande läkemedel hade enligt en holländsk studie större påverkan på de goda mag-och tarmbakterierna än antibiotika, varför vet man inte ännu men Nele säger att medicinerna troligen är för effektiva…. inom läkarkåren saknas kunskap om att det skulle kunna finnas några risker med långvarigt bruk av de protonpumpshämmande preparaten.
De markandsförs som säkra. Man rekommenderar till och med att de tas för att förebygga magproblem för patienter som ordineras aspirin eller antiinflammatorisk medicin som annars kan reta magen, säger Nele och fortsätter:
– De är säkert användbara läkemedel men nu används de troligen för mycket.

Results Among 797 067 individuals on maintenance PPI therapy, the SIR of gastric cancer was over threefold increased (SIR=3.38, 95% CI 3.23 to 3.53). Increased SIRs were found in both sexes and all age groups, but were especially increased among PPI users younger than 40 years (SIR=22.76, 95% CI 15.94 to 31.52). Increased SIRs were found for each indication studied, including those without an association with gastric cancer, for example, gastro-oesophageal reflux (SIR=3.04, 95% CI 2.80 to 3.31), and those with a supposedly decreased risk, for example, aspirin users (SIR=1.93, 95% CI 1.70 to 2.18). The association was similar for cardia and non-cardia gastric cancer. Analyses restricted to adenocarcinoma showed similar results to those for all gastric cancers. Long-term users of histamine 2 receptor antagonists, which have the same indications as PPIs, were not at any increased risk.

Conclusions Long-term PPI use might be an independent risk factor for gastric cancer. This challenges broad maintenance PPI therapy, particularly if the indication is weak.

 

Magsyrans uppgift är att smälta maten samt skydda kroppen från skadliga patogener som dör i syran. Utanför nedre magmunnen släpper gallan ifrån sig bikarbonat för att neutralisera den till exakt PH i den basiska tarmen. Du kan hjälpa till att göra tarmen mer basisk genom att äta basgörande mat som är frukt, grönt, rotfrukter och grönsaker. Citron blir basiskt i magen trots att det är surt och är bra till dressingen med välgörande örter och smörjande olja. Fettet gör att avföringen passerar lättare och inte fastnar i fickor , särskilt om man ätit mycket som blir som klister, som tex vetemjöl och dåligt med fibrer som gör den mjuk av vatten.

För att öka syran i magen så äter man tex grönt äpple, görna innan maten som sätter igång saltsyreproduktioen av tuggandet . Använd gärna vinäger till dressingen med olivoljan och kolsyrat vatten med citron. För övrigt använd Bromelain för att smälta proteinet o om man tar för mkt kalk / bikarbonat släcks givetvis syran.

” Effekter av biverkningar kan bli stora”

De diskuterade biverkningarna är sällsynta, men med tanke på den stora användningen och den sannolikt stora överförbrukningen av PPI  (protonpumpshämmare)  kan de tänkbara effekterna i en population bli stora. Man har försökt analysera detta  i en kohortstudie från Boston, USA [36]. Risken för sjukhusrelaterad (intensivvårdspatienter ej inkluderade) pneumoni hos patienter som medicinerade med PPI var 30 procent högre än hos övriga patienter. Detta skulle i USA motsvara 33 000 dödsfall årligen relaterade till PPI-medicinering (kalkylen baserades på en mortalitet i pneumoni på 18 procent bland sjukhusvårdade patienter). Överfört till Sverige skulle det betyda 1 000 PPI-relaterade dödsfall i pneumoni årligen. ” ref; här

Problemen i mage och tarm kan yttra sig på flera sätt, halsbränna, att känna sig uppkörd, ha smärta och gaser eller en brännande känsla i mage o hals, att tarmen vrider sig och rör sig för snabbt och man får diarré eller svårt att gå på toaletten med förstoppning. Illamående, buksmärtor och kräkningar är andra symptom.
Det kan finnas flera orsaker som t ex inflammation orsakad av gluten och mjölkprodukter men en annan orsak är infektion av en av våra vanligaste patogener; helicobacter Pylori (HP)

Mer än 50 % av jordens befolkning eller mer uppskattas ha HP och den smittar lätt och tar sig gärna ner i tarmen och förstör tarmfloran och orsakar sår på slemhinnan med inflammationer och försämrat näringsupptag , diaree eller förstoppning och smärtor som följd. Innan den gör det orsakar den gaser och sår i magmunnen så vi får halsbränna o sura uppstötningar. Därefter minskar den saltsyraproduktionen så vi får ytterligare problem att både smälta mat o försvara oss mot skadliga patogener med maten. HP är svår att diagnosticera då den borrar sig in i vävnaden.

Det finns också andra bakterier som t ex E Coli eller Clostridoum som kan vara riktigt aggressiva. EColi brukar hitta sin väg till urinvägar och orsaka infektion där. Clostridoum brukar man få på sjukhus och den är tyvärr svår att bli av med och äldre dör ofta.

Svampöverväxt kan vi oxå få, särskilt efter penicillinkurer. CANDIDA brukar komma som ett brev på posten. Man kan oxå få vanlig Aspergillus om man ätit något mögligt. Det finns även andra riktigt elaka bakterier som Listeria, Salmonella m fl som man blir riktigt riktigt sjuk av.
Jag tänker inte gå in på hur många baciller man kan få, för de är alldeles för många. Det man ska veta är att vid halsbränna samt problem med gaser, uppstötningar, uppkörd mage och en tarm som inte fungerar så är det inte alltid lösningen består i antibiotika och saltsyrahämmare/ omeprazol. Tvärtom blir problemen oftast värre eftersom problemet inte ligger i för mycket magsyra utan för lite, samt att många patogener är resistenta mot antibiotika.

Alla dessa patogener leder till inflammationer med hål i tarmen så gluten, mjölkprotein o annan osmält mat tar sig ut i blodbanan och infekterar blodet. Tyvärr tar sig även bakterierna ut och kan i värsta fall ta sig in i hjärnan och infektera centrala nervsystemet mm. De tar sig oxå in i andra organ som t ex lever, njurar, bukspottkörteln och lungor… Vi kan få problem med det mesta.
Ibland är avföringen ljus och oljig. Då bör man se upp för och kontrollera att man inte fått inflammation i levern, hepatit. Det är lite kämpigt för då kan man inte bryta ner fett o får egentligen inte äta något alls.

Är avföringen slemmig, blodig eller svart är det en riktig inflammation man behöver åtgärda. Ananasen är riktigt bra men en antiparasitkur är nödvändigt.

Det man behöver göra är givetvis att undvika gluten och mjölkprodukter och snabba kolhydrater samt även inta kost som svamp inte gillar. Morot, Cocos, tranbär och ananas är riktigt bra.
Att bli av med HP är rätt kämpigt. Vården kan ge en trippelkur med antibiotika som samtidigt slår ut tarmen och magen och sedan kommer candidautbrott som ett brev på posten. Som tur är slår man ut både HP och candida samt övriga parasiter med i princip samma kost. Svamp livnär sig dock mest på jäst och glukos, laktos, maltos och fruktos, medans bakterier kanske inte är lika kräsna.
Vad ska man äta då? I huvudsak protein och fett samt kolhydrater med lågt GI. I princip all mat i detta protokoll är ok för Helicobacter och svamp. Av någon underlig anledning lugnade sig mina helicobacter baciller även av banan. Helt emot all logik eftersom det är så sött. Men jag kan garantera att det fungerade. Måste va nåt särskilt, precis som med morot o ananas.

HP o candida samt de flesta bovarna i dramat är bl a känsliga för;
tranbärsjuice o lingonjuce ,
oregano,
vitlök, lök,
kryddnejlika, ingefära
cayennepeppar chilli gurkmeja
citron
cocos, kokosmjök
aloe vera.
lakritsrot ,
Kanel
malört
Makrill med omega 3 är också effektivt samt broccoli.
Amygdalin / linamarin /cyanid i t ex krossade linfrön
Fytinsyra i havregrynsgröt ( den bör alltså inte blötläggas)
Rött vin
Det krävs att man är riktigt hängiven och fullkomligt marinerar sig i ovanstående om man vill ta död på dem. Nackdelen är att när de dör släpper de ut toxiner som man mår riktigt dåligt av så det gäller att hålla ut och hålla balans och inta renande mat för lever och njurar. Fördelen är att de goda bacillerna får en chans att föröka sig. Dessa måste dock ha plantabaserad föda för att trivas ordentligt i tarmen som också reglerar PH så det blir basiskt och ännu mer minskar förutsättningarna för att BOVARNA ska trivas. Dessa gillar nämligen sur miljö och syrefattigt. Öka syret och ät grönt så kommer de inte trivas. Bengmark förordar resistent stärkelse och omogna bananer.

I denna studie Här på 50 grisar har man visat att E Coli minskar och lactobacilllus ökar med hjälp av Oreagnoolja ”Compared with the control group, the oregano essential oil diet significantly reduced sows’ serum concentrations of 8-OHdG and TBARS on day 1 of lactation. The oregano essential oil diet increased the sows’ counts of faecal lactobacillus while reducing Escherichia coli and Enterococcus.”

I denna studie på kycklingar och KRYDDNEJLIKA ( med högre andel EUGEONOL än oregano) så finner man att förutom att det sänker blodsockret ( precis som i andra studier på kanel o oregano alltså ökar känsligheten för insulin o minskar resistens o diabets ) så ÖKAR lactobacillus och MINSKAR E Ecoli.
” Glucose concentration was decreased in clove essential oil treatments compared to the control treatment (P < 0.05). Lower Escherichia coli counts and higher Lactobacillus counts was found in the caecum for inclusion of clove essential oil into the diet (P < 0.01). The antibiotic and clove oil treatments showed higher villus height and crypt depth and lower goblet cell number and villus height: crypt depth ratio compared to the control treatment (P < 0.05). Results of this study indicate that eugenol of the clove essential oil can stimulate the growth and proliferation of Lactobacillus. Lactobacillus can cause changes in villi of the small intestine and is effective in improving broiler growth performance.”

Vitlök tar död på de flesta bovarna men lämnar de lactobacillus? Enligt denna gör de det: ” in pure culture studies, Lactobacillus casei DSMZ 20011 was essentially found to be resistant to GP whereas a rapid killing effect of between 1 and 3 log CFU/ml reduction in cell numbers was observed with Bacteroides ovatus, Bifidobacterium longum DSMZ 20090 and Clostridium Studie”

Denna studie säger också att Lactobacillerna är opåverkade och Bifido strängar klarar det hyfsat bra ” ”The conclusions we take from this research is that Lactobacillus Acidophilus maintains its status as resistant to garlic and therefore is a probiotic that can be taken with garlic at the same time, whereas, regarding the Bifido species selection as the authors of the research state, “Caution is therefore advised when using probiotic Bifidobacteria and garlic simultaneously.” Studie här

Förutom E coli så är EBV Epstein Barr viruset eller körtelfeber inblandat i det mesta när det gäller sjukdomar, inte minst magen och sköldkörteln där det visat sig att över hälften har aktiva infektioner.
EBV tar man död på med ”superkryddorna.”
”A number of studies over the last 20 years have explored the link of EBV and inflammatory bowel disease (IBD). In one very small study, 63 percent of patients with Crohn’s disease and 60 percent of ulcerative colitis patients had active EBV infection within the gut tissue. Another study found that in those with active ulcerative colitis, the Epstein Barr Virus had accumulated within and under the lining of the gut and within lymphocytes.(Studie här)

Summa summarum: Vill man ha en god tarmhälsa bör man äta dels parasitkurer för att utrota dem och sen se till att de goda bacillerna frodas och de dåliga mår dåligt. Detta kan göras på många sätt. Mitt bästa tips är Havregrynsgröt med hela linfrön kanel och äpple samt kefir på morgonen sallad till lunch, fisksmörgås på eftermiddagen och soppa/sallad/gryta på kvällen med mer rotfrukter o grönt samt fisk kyckling bönor o linser. Snacks är oliver, morot selleri, nötter mm och Godis 70 % choklad samt ananas/banan/äpple o bra frukt som inte pureras. Broccoli är en supergrönsak, ät den halvrå till allt, soppan, salladen, grytan,. maten, snackset med en god bönröra med vitlök mm… Superlätt att bara köpa en påse fryst Broccoli/morot o blomkålsmix. Den är redan förkokt o bör inte kokas mer.

Martina Johansson har lite intressanta åsikter om probiotika att beakta. Hon menar att de har svårt att överleva magsyran ( finn kapsel som klarar detta) samt att de kan konkurrera ut varann etc.. Honrekommenderar PREBIOTIKA vilket är det som nämnts ovan. Surkål är hennes favorit. HÄR

Här kommer en intressant studie med referenser till flera andra om hur lactobacillerna överlever magsyran /saltsyran ( NCL) . Intressant är att den har större chans att klara sig med samtidigt sockerintag (ökad ATP för dem). Hoppas det räcker med fruktos för rå honung är ju en bra kandidat i parasitdjungeln (1:a= manukka. 2:a= ljunghonung) . Valio Vaniljjoughurt med tillsatta bacillerna till? med eller utan nedbruten laktos? det är frågan? Lactobacililler i saltsyra

I länkarna nedan kan ni läsa mycket mer samt videon ovan. Där tipsas också om att koka buljong som är super för att laga läckande tarm. Koka skrovet av en grillad kyckling tex eller fläskarren med ben. Länkarna är otroligt bra och de har massor av fler länkar och kunskap att bjuda på. Klicka på videon o ännu mer här –

Dennna rtikel är överförd dels från gruppen Fight Sickness samt denna block där videos och länkar finns.  http://nikkicocaracha.blogspot.se/…/magsar-magkatarr-ibs-ha…

HÖSTKAMPANJ: BESTÄLL BOKEN KOST & KUNSKAP FÖR HÄLSA & HARMONI innan den 15 okt och få TVÅ böcker till priset av en (150 kr) så du kan ge bort i present ( eller spara till jul) till någon som fortfarande sponsrar industrins mediciner och inte vet hur man förebygger cancer! I boken finns massor av enkla tips samt referenser till studier. Läs mer & beställ = > här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s