Overnight oat med banan

havregröt

Att äta gröt till frukost är en riktigt bra idé. Att äta en gröt som jäst lactobaciller utan fytinsyra som hämmar upptaget av all den proppfulla näring som finns i de glutenfria havren är ännu bättre!  Passa på o välj en kravmärkt utan gift (glyfosat) oxå? kanske är det du inte tål egentligen? Faktiskt en hel del som inte tål gift. Tex dina bakterier i magen. De snälla ialla fall. De stygga är lite tåligare. För du vill väl va snäll mot dem? De skyddar dig faktiskt från det mesta här i livet, demens, Parkinssons, Alzhmeirs, reumatism, Cancer.. ja listan kan nog göras riktigt lång. Tydligen så åldras inte hjärnan heller om du äter fibrer från havre enligt en sprillans studie! WOW!! Menar de att det inte växte mossa på stenarna ( cellerna)  om man käkade gröt? Hur tog sig den bildade smörsyran från de snälla bacillerna dit som tar bort infammation? Express i blodet?  Ja, det är så mycket vi inte vet faktiskt… men det forskas ju en hel del.. och det här med kostens betydelse för sjukdomar, särskilt autoimmuna, är ju inte helt fel att läsa mer om. Tyvärr gillar inte industrin det , för de saknar sina kunder då. Men de får helt enkelt komma på den LYSANDE affärsidén att hitta på produkter som STÄRKER vårt immunförsvar istället? Är inte det nåt o satsa på istället för att sälja alla piller som stänger av det? Och sen undrar vi varför vi är sjuka?

Mer om hjärnan kan man läsa i boken Kost & Kunskap, gratis on-line samt tryckt til det facila priset av 150 bagare. Snigelporto tillkommer. => här

Mer om polare i magen kan man LYSSNA på här   om man inte orkar läsa ( den tar inte mkt surf heller)

Å så här gör man då den super-goda gröten , receptet råkade av en tillfällighet va exakt mitt 🙂 från PLANTI som drivs av en välgörenhetsstiftelse och sojan är såklart GMO & giftfri.. VALIO med tillsatta bakterier rekommenderas för de som tål det.  Vi använder deras vanilj direkt och mosar i bananen på morgonen och har en tsk konc.  apelsin/ananas juice. Blanda ihop alla ingredienser i burk ( t ex en tvättad fin glasburk du kan skruva på lock) . Förvara kallt under natten o toppa med nåt tjusigt musli, hackade nötter, bär . 

1 dl Soygurt eko naturell

1 dlosötad sojadryck
1 dlhavregryn
1 msklinfrön
0,5 tskvaniljpulver
0,5 stkmosad banan
1 nypakanel
(Dadelsirap efter smak)
PS: Havre innehåller betaglukan som är super duper mot allt. ( Mer i boken)
Utdrag ;

FRUKOST : Blötlägg havregryn (har ej gluten) ev med lite lin-frön /chia-frön i lite konc tranbärsjuce. Man kan oxå riva i morot eller äpple som är bra för njurar o P. Den modige låter stå framme över natten för jäsning. Den extra modige rör i  bacill-youghurt lr tömmer ur en probiotika kapsel. Då jäser man bacillerna som får hjälp av yog-hurten. Äts med kanel, helst rå o någon nyttig kefir/ (vanilj) yog  (för tarmen) Kaffe, choklad /te o ev. ägg o lite ananas-smoothie för den hungrige. Innehåller massor av fibrer som binder vätska i tarmen o får den att jobba och ger pre-biotika till bakterierna där. Den är ganska näringsrik (matkalkyl.se)  bl a på B-vit o folat (28%) (Tiamin/ B1= 63 %, mg, järn zink o kalium 20-38%. (Kolhydrat= 57 gr, protein 13 gr). Ett sädesslag vi definitivt bör äta mer av som ger mättnad, näring o stabilt BSBeta-glukanet i grynen stärker inte bara tarmen utan hela försvaret o motverkar P + cancer o används av vården bl a för t ex infekterade sår. För den som går all-in har man i chili /ingefära (gott oxå) som mot-verkar P, cancer o inflammation, sänker trycket, höjer fettför-bränningen, temperaturen samt stärker hjärtat. Stark chili kan även avvärja en hjärtattack i väntan på ambulans.

Ceylon-kanelen är den sk äkta kanelen  med minst cumarin som är giftigt. Troligen är det inte cumarin som ör avgörande utan även andra ämnen i synergi. Kanel är förutom att den är verksam mot patogener, extremt bra för blodsockret, men även cirkulation, tryck & rening av blodet, magen, matsmältning, tarmen, hjärnan, reumatism, inflam-mation, huvudvärk, smärta, illa-mående o tom ännu effektivare än antibiotika enl vissa studier mot P, bla magsår, Candida, Salmonella, lunginflam/Pnenumcocker  Listeria, och Borrelia. Aldehyden  mot; stafylokocker, enterokocker, micrococcus, Salmonella, Candida mfl svampar samt Listeria. Eugenolen  är antiinflammatorisk o hämmar prostaglandiner.

LUNCH: sallad + frukt/smoothie/ananas ev choklad/te/kaffe. Man behöver ett par stora skålar om man är  många o kan ha hälsosamt bröd o ost till. Med lite vin blir det riktigt lyxigt o kanske en bruscetta med tomater, olivolja och vitlök i ugn?  För de som rensar patogener är sallad o dressing ett utmärkt sätt att ösa på med vitlök, oregano, timjan mm o blanda olivolja, citron /vinäger  som salladen får dra i innan den ska ätas så det blir godare.

Välkommen till Fight Sickness ! Här

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s