Att äta havregrynsgröt till frukost är en riktigt bra idé av flera anledningar. Att äta en gröt som jäst lactobaciller är ännu bättre! Den fermenterade gröten är smaskens för verkmästarna i magen! De tillverkar buturat ( smörsyra) som skyddar dig mot en hel rad dåliga baciller och sjukdomar som t ex; Parkinssons, Alzhmeirs, reumatism, Cancer.. ja listan kan nog göras riktigt lång.
Fytinsyran som kan hämma upptaget av näringen i den glutenfria havren försvinner också vid fermentering. Axas fiber-havregreyn är riktigt bra att jäsa. Billiga är de också!
Havren Innehåller massor av fibrer som stabiliserar blodsockret och binder vätska i tarmen så den får den att jobba. Den innehåller bl a folat (28%) (Tiamin/ B1= 63 %, mg, järn zink o kalium 20-38%. (Kolhydrat= 57 gr, protein 13 gr). Ett sädesslag vi definitivt bör äta mer av som ger mättnad, näring o stabilt blodsocker!
Receptet här från PLANTI som drivs av en välgörenhetsstiftelse. Sojan är såklart GMO & giftfri. Blanda ihop alla ingredienser i burk ( t ex en tvättad fin glasburk du kan skruva på lock) . Förvara kallt under natten o toppa med nåt tjusigt musli, hackade nötter, bär .
1 dl Soygurt eko
1 dl osötad sojadryck
Mer om polare i magen kan man LYSSNA på här
Beta-glukanet i grynen stärker inte bara tarmen utan hela försvaret o motverkar Patogener + cancer o används av vården bl a för t ex infekterade sår.
Ceylon-kanelen är den sk äkta kanelen med minst cumarin som är giftigt. Troligen är det inte cumarin som ör avgörande utan även andra ämnen i synergi.
Kanel är förutom att den är verksam mot patogener, extremt bra för blodsockret, men även cirkulation, tryck & rening av blodet, magen, matsmältning, tarmen, hjärnan, reumatism, inflam-mation, huvudvärk, smärta, illa-mående o tom ännu effektivare än antibiotika enl vissa studier mot patogener, bla magsår, Candida, Salmonella, lunginflammation/Pnenumcocker Listeria, Borrelia, stafylokocker, enterokocker, micrococcus, Salmonella, Candida m fl svampar
fler recept HÄR
En kommentar Lägg till din