Overnight oat med banan

havregröt

Att äta havregrynsgröt till frukost är en riktigt bra idé av flera anledningar.   Att äta en gröt som jäst lactobaciller är ännu bättre! Den fermenterade gröten är smaskens för verkmästarna i magen! De tillverkar buturat ( smörsyra) som skyddar dig mot en hel rad dåliga baciller och sjukdomar som t ex; Parkinssons, Alzhmeirs, reumatism, Cancer.. ja listan kan nog göras riktigt lång.

Fytinsyran som kan hämma upptaget av näringen  i den glutenfria havren försvinner också vid fermentering. Axas fiber-havregreyn är riktigt bra att jäsa. Billiga är de också!

Havren Innehåller massor av fibrer som stabiliserar blodsockret och binder vätska i tarmen så den får den att jobba. Den innehåller  bl a folat (28%) (Tiamin/ B1= 63 %, mg, järn zink o kalium 20-38%. (Kolhydrat= 57 gr, protein 13 gr). Ett sädesslag vi definitivt bör äta mer av som ger mättnad, näring o stabilt blodsocker!

Receptet här från  PLANTI som drivs av en välgörenhetsstiftelse. Sojan är såklart GMO & giftfri.  Blanda ihop alla ingredienser i burk ( t ex en tvättad fin glasburk du kan skruva på lock) . Förvara kallt under natten o toppa med nåt tjusigt musli, hackade nötter, bär . 

1 dl Soygurt eko

1 dl osötad sojadryck

1 dl havregryn
1 msk linfrön
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 stk mosad banan
1 nypa kanel
(Dadelsirap efter smak)
PS: Havre innehåller även betaglukan som är super mot allt . Läs om det  i boken => här

Mer om polare i magen kan man LYSSNA på här

Alternativt ;
1, 5 dl fiber-havregryn
1 dl Valio youghyrt vanilj eller mango
1 msk koncentrerad apelsinjuice.
Rör om ordentligt och sätt på ett tätt lock. Låt stå i  rumstemperatur ett dygn. När den är färdig ska du se luftbubblor på ytan och vara fluffig. Jag  smakar av den och känner av syran. Är den för sur spär jag med lite färsk youghurt. Sen serverar jag den oftast som den är,  med lite rostad havre-musli på med kanel. Ibland har jag på lite blåbär, banan eller apelsin.  Det händer att jag rör ner den i min supergoda chokladkräm 🙂 Ofta spar jag lite i burken att jäsa till nästa sats som inte diskas utan bara fylles på till nästa dag. Jag är noga med att se till att kanterna är rena och burken tät så rätt baciller jäser

Beta-glukanet i grynen stärker inte bara tarmen utan hela försvaret o motverkar Patogener + cancer o används av vården bl a för t ex infekterade sår.

Ceylon-kanelen är den sk äkta kanelen  med minst cumarin som är giftigt. Troligen är det inte cumarin som ör avgörande utan även andra ämnen i synergi.

Kanel är förutom att den är verksam mot patogener, extremt bra för blodsockret, men även cirkulation, tryck & rening av blodet, magen, matsmältning, tarmen, hjärnan, reumatism, inflam-mation, huvudvärk, smärta, illa-mående o tom ännu effektivare än antibiotika enl vissa studier mot patogener, bla magsår, Candida, Salmonella, lunginflammation/Pnenumcocker  Listeria,  Borrelia, stafylokocker, enterokocker, micrococcus, Salmonella, Candida  m fl  svampar

fler recept HÄR

Gå gärna med i vår grupp Fight Sickness på Facebook Här !

Annons

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s