Behandlar du bilen bättre än dig?

 

 

Ingen förväntar väl sig att denna bil ska kunna göra 0 – 100 på tre sekunder om man inte tar hand om den och tankar bra bensin och byter filter och olja?  Eller att klent stål i karossen ska klara kraften när det går undan? Eller att dåliga däck ska greppa vägen och hålla kursen?

Är det då egentligen så svårt att förstå att din kropp är som en maskin som behöver lite mycket kärlek som din bil? Att pizza, pasta och cola bara är bukfylla ( med gifter) utan näring som inte ger din kropp & dina celler  den näring de behöver? (visste du att möss som äter sig mätta utan näring dör? att aspartam i colan bränt hål i hjärnan)

Vet du hur din maskin FUNGERAR egentligen? Vad som håller ihop den? Vad ditt skelett är gjort av och skelettets  ”klister”?  Tror du det räcker med kalk utan det som håller ihop det eller för in det i cellerna (kisel +K vitamin bl a ) ? Eller socker utan insulin ? Visste du att spannmål idag knappt innehåller den näring de gjorde förr? eller att glyfosaten spärrar upptaget?
Vet du vad dina celler behöver för att kommunicera, avgifta och dela sig?Vad tror du händer när de inte gör det? Litar du på att din doktor vet allt och ”fixar”  när din maskin börjar rosta,  säcka ihop och gå sönder?

Läkare är inga magiker. De vet sällan mer än det som lärs ut på sin utbildning. Vilka tror du utbildar dem? Och hur mycket vidare- och fortbildng tror du de får? Är deras kunskap baserad på det som stod i deras läroböcker på 70-talet?  Att vi blir feta av fett och det är farligt med kolesterol? Att du ska äta lightprodukter och ta statiner? Lite magsyretabletter och blodförtunnare oxå? Kanske lite mot depressionen du fått och sedan sömnproblemen du fick av av tabletterna?

Fokus verkar ha förflyttats från patienterna till att informera myndighter. Däremot är de pigga på att skära. Kirurger älskar att skära bort grejer. Om du går till din verkstad när varningslampan börjat lysa och bilmecken lämnar tillbaks bilen utan avgsrör när varningslampan lyste , tror du problemet är löst då?  Fast lampan har har han släckt …

”Du ÄR vad du äter, så var inte billig, snabb, lätt o fejk” sammanfattar rätt bra (förtutom att man är vad man omsätter – vilket är STOR skillnad) . Kort o gott, skit IN => skit UT. Förr lr senare brakar motorn ihop o börjar krångla. Det är omöjligt att få en Ferrari från 0-100 på 3 sekunder med skit i alla filter, smutsig billig olja o en lågoktanig bensin med socker i tanken. Har den dessutom dåliga däck greppar den inte väglaget.

Vill du vara en Epa traktor eller Ferrari? Då måste du ge  kroppen förut-sättningar för det. Se motorn som ditt hjärta, bensinen ditt blod, filtren dina njurar o lever, oljan som de fetter du smörjer dina kärl o leder med (o hjärna som består av 65 % fett)  Däcken kan du se som både hjärna /sinne o muskler. Du tappar snabbt greppet o kör i diket om du inte har kunskap om vägen,  bildligt o bokstavligt. Den mentala biten är inte helt oväsentlig för ökad presationo i alla avseenden faktiskt av livet. För-kunskap o visualisering är grunden för att lyckas. En rallyförare som på förhand vet hur vägen ser ut är bättre rustad att klara den. Vet man hur svårigheterna ser ut o hur man kan tackla dem har man ett stort försprång.

I boken Kost & Kunskap för hälsa och harmoni, finn dina inre nycklar, får du veta mer hur du går från Epa-traktor till Ferrari.  Här kan du läsa mer =>

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s