E COLI -varning Rumänsk sallad från CDC

CDC råder alla att inte äta sallad från Rumänien  som hittats med en farlig ströng av E Coli som tidigare orsakat dödsfall samt många svårt sjuka som krävt inläggning på sjukhus.  Symptom ör liknande influensa med kraftiga magkramper, kräkningar och diarréer som kommer av deras toxin, sk SHIGA, ett av de värsta förutom botulinum från en annan Clostridium bakterie som kommer från jorden.  

Det är inte ovanligt med fynd av såna hör bakterier i livsmedel och man önskar fler tester då dessa bakterier kan orsaka svåra komplikationer och livslångt kroniska besvär då de är extremt svåra att bli av med och för alltid paralyserar tarmen nör deras gift blir omfattande. Då fungerar den inte och förgiftningstillstånd kan uppstå med stillastående avföring på redan hårt belastade njurar av toxinet  samt andra opportunistiska latenta patogener som blommar upp och den ordinarie avgiftningen av sönderfallande kvicksilver från amalgam, vacciner samt aluminium,  PCB,  DDT, Bisfenoler mm inte fungerar.  Symtom på det är först handklåda samt klåda i hårbotten, därefter eksem och utslag  och ibland bölder vilket kan se ut som allergier och alltså inte är särskilt sunt att dämpa då man kan orsaka njursvikt som kan leda till leversvikt. Symptom på det ses i urinen samt gula färgen i ögon och främst handflator och en oljig avföring som ör svår att spola ned. Röd urin kan förekomma från billrubinet.  

Fråga därför i butiken om inte ursprungsland är märkt. Självklart kan man inte skölja bort EColi. 

Detta utbrott har kopplats till det tidigare i år då  minst 200 personer insjuknade varav fem dog. Inga har hitills dött men 13 vårdas på sjukhus i USA och 6 st i Canada. Smittkällan antas vara förorenat vatten de vattnats med. 

Vid symptom ovan ska man INTE ta detta lättvindigt och låta sig bli hemskickad eller behandlad hur som helst av inkompetent arrogant vårdpersonal. Viktigt att börja anti-patogenbehandling direkt samt minska mängden vätska för att hindra ödem samt encefalit! 

 
Detta råd omfattar alla typer eller användningar av romarinsallat, såsom hela romainehuvudet, romainernas hjärtan och påsar och lådor av förberedd sallad och salladsblandningar som innehåller romaine, inklusive baby romaine, vårblandning och Caesarsallad.
Om du inte vet om sallad är romaine eller om en salladsblandning innehåller romaine, äter du inte och slänger den bort.
Tvätta och desinficera lådor eller hyllor i kylskåp där romaine lagras. Följ dessa fem steg för att rengöra kylskåpet.
Restauranger och återförsäljare bör inte servera eller sälja någon Romaine sallad, inklusive sallader och salladsblandningar innehållande Romaine.
Vidta åtgärder om du har symtom på en E. coli-infektion:
Tala med din vårdgivare.
Skriv ner vad du åt i veckan innan du började bli sjuk.
Rapportera din sjukdom till vårdavdelningen.
Hjälp folkhälsoutredare genom att svara på frågor om din sjukdom.
Rådgivning till kliniker
Antibiotika rekommenderas inte för patienter med E. coli O157-infektioner. Antibiotika rekommenderas inte heller för patienter i vilka E.coli O157-infektion är misstänkt, tills diagnostisk provning reglerar denna infektion.
Vissa studier har visat att administrering av antibiotika till patienter med E. coli O157-infektioner kan öka risken för att utveckla hemolytiskt uremiskt syndrom (en typ av njursvikt), och fördelarna med antibiotikabehandling har inte tydligt visats.
Senaste utbrottsinformationen
Illustration av en megafon.
I korthet
Rapporterade fall: 32
Stater: 11
Hospitaliseringar: 13
Dödsfall: 0
Minns: Nej
 
Trettiotvå personer infekterade med utbrottstammen av Shiga toxinproducerande E. coli O157: H7 har rapporterats från 11 tillstånd.
Sjuka började på datum som sträcker sig från 8 oktober 2018 till 31 oktober 2018.
Tretton personer var på sjukhus, inklusive en person som utvecklade hemolytiskt uremiskt syndrom, en typ av njursvikt. Inga dödsfall har rapporterats.
Folkhälsoverket i Kanada har identifierat 18 sjukdomar infekterade med samma DNA-fingeravtryck av E. coli O157: H7-bakterier i två kanadensiska provinser: Ontario och Quebec.
Epidemiologiska bevis från Förenta staterna och Kanada tyder på att romarinsallat är en sannolik källa till utbrottet.
Illamående i detta utbrott smittades med E. coli-bakterier med samma DNA-fingeravtryck som E. coli-stammen isolerad från sjuka personer i ett utbrott från 2017 i samband med lövgröna i Förenta staterna och till Romaine sallad i Kanada. Det aktuella utbrottet är inte relaterat till ett nyligen utbrott av E. coli O157: H7-infektioner kopplade till romarinsallat.
CDC råder att konsumenterna inte äter någon Romaine sallad eftersom ingen gemensam odlare, leverantör, distributör eller märke av Romaine sallad har identifierats.

Read more  Washington Post 

Source : lhttps://www.cdc.gov/ecoli/2018/o157h7-11-18/index.html
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s