Behandla magsår naturligt

Ska man skriva om mag- och tarm hälsa samt dess roll i immunförsvaret krävs egentligen en avhandling. Här blir det lite kort och komprimerat med fokus på de patogener som oftast orsakar problemen

Problemen i mage och tarm kan yttra sig på flera sätt; halsbränna, att känna sig uppkörd, ha smärta och gaser eller en brännande känsla i mage o hals, tarmen vrider sig och rör sig för snabbt och man får diarré eller svårt att gå på toaletten med förstoppning. Illamående, buksmärtor ock kräkningar är andra symptom.

Det kan finnas flera orsaker som t ex inflammation orsakad av gluten och mjölkprodukter men en annan orsak är infektion av en av våra vanligaste patogener; helicobacter Pylori /HP 50 % av jordens befolkning eller mer uppskattas ha HP som smittar lätt och tar sig ner i tarmen och förstör tarmfloran. Där orsakar HP sår på slemhinnan med inflammationer och försämrat näringsupptag , diaree eller förstoppning och smärtor som följd. Innan den gör det orsakar den gaser och sår i magmunnen så vi får halsbränna o sura uppstötningar. Bråck samt otöta magmunnar till hals o tunntarm är vanligt. Därefter minskar den saltsyraproduktionen så vi får ytterligare problem att både smälta mat o försvara oss mot skadliga patogener med maten.

Det finns också andra bakterier som t ex E Coli eller Clostridoum som kan vara riktigt aggressiva. E Coli brukar hitta sin väg till urinvägar och orsaka infektion där. Clostridoum brukar man få på sjukhus och den är tyvärr svår att bli av med och äldre dör ofta. Svampöverväxt kan vi oxå få, särskilt efter penicillinkurer. CANDIDA brukar komma som ett brev på posten. Man kan oxå få vanlig Aspergillus om man ätit något mögligt. Det finns även andra riktigt elaka bakterier som Listeria, Salmonella m fl som man blir riktigt riktigt sjuk av.

Det finns många patogener man kan ha, särskilt i vår multikulturella värld med dålig handhygien o gemensamma transportmedel o tvättstugor där löss o kvalster sprider smittor o inte dör i 40 grader, knappt 60. Det man ska veta är att vid halsbränna samt problem med gaser, uppstötningar, uppkörd mage och en tarm som inte fungerar så är det inte alltid lösningen består i antibiotika och saltsyrahämmare/ omeprazol som visat sig innehålla aluminium som ju ger Alzheimers o demens mm!! Tvärtom blir problemen oftast värre eftersom problemet inte ligger i för mycket magsyra utan för lite, samt att många patogener är resistenta mot antibiotika.

Alla dessa patogener leder till inflammationer med hål i tarmen så gluten, mjölkprotein o annan osmält mat tar sig ut i blodbanan och infekterar blodet. Tyvärr tar sig även bakterierna ut och kan i värsta fall ta sig in i hjärnan och infektera centrala nervsystemet mm. De tar sig oxå in i andra organ som t ex lever, njurar, bukspottkörteln och lungor… Vi kan få problem med det mesta. Ibland är avföringen ljus och oljig. Då bör man se upp för och kontrollera att man inte fått inflammation i levern, hepatit. Det är lite kämpigt för då kan man inte bryta ner fett o får egentligen inte äta något alls.

Är avföringen slemmig, blodig eller svart är det en riktig inflammation man behöver åtgärda. Ananasen är riktigt bra men en antiparasitkur är nödvändigt.Det man behöver göra är givetvis att undvika gluten och mjölkprodukter och snabba kolhydrater samt även inta kost som svamp inte gillar. Morot, Cocos, tranbär och ananas är riktigt bra.

Behandla Helico Bacter o andra patogener.

Vården kan ge en trippelkur med antibiotika mot HP som samtidigt slår ut tarmen och magen och sedan kommer candidautbrott som ett brev på posten. Som tur är slår man ut både HP och candida samt övriga parasiter med i princip samma kost. Svamp livnär sig dock mest på jäst och glukos, laktos, maltos och fruktos, medans bakterier kanske inte är lika kräsna.

Vad ska man äta då? I huvudsak protein och fett samt långsamma kolhydrater med låg GIykemisk belastning. I princip all mat i boken Kost & Kunskap är ok för Helicobacter och svamp. Av någon underlig anledning lugnar sig HP även av banan, emot logik då det är sött, men det fungerar, precis som med morot o ananas som oxå är sött men som Candida inte tål. Den bör inte vara helt mogen. Den läker slemhinnorna bra oxå samt hindrar syran att fräta igenomno ge blödningar som kan vara dödlig. Ät den gärna på kvällen med herbamare örtsalt och lite valnötter med rå manukkahonung alt. Ljunghonung, lämpligt är oxå feta oliver, gärna marinerade i vitlök o chilli. Till ”efterrätt” 2 msk cocosflingor de inte tål. Det bästa är att skölja ner med rött eko vin. De tål rött vin med reservatrol dåligt.


På morgonen tar man tranbärsjuice och/eller lingonjuce med antingen kryddnejlika, chilli och ingefära eller lakrits o lite citron , kall eller som te, till detta havregrynsgröt med linfrön samt mycket kanel (de tål inte detta) .

Till lunch eller middag; sallad med massor av grönt, mangold, spenat, ruccola samt broccoli med stark dressing av oregano, vitlök, lök,

Eftermiddag; marinerade sardiner eller makrill i tomtasås med vitlök, cayenne, chilli, gurkmeja, o ingefära .

I boken finns mer recept. Ta görna en smoothie till med ananas o cocos samt alove vera. Det läker tarmen o bekämpar HP. Proteas bör man ta i alla protokoll för att ta bort biofilmen de skyddar sig med. Detta syns på bilden hör med grapefruktkörnor. Granatäpple ör oxå effektivt mot HP.

Variera görna ovan i fyradagars intervaller där man varierar med malört, i te eller olja samt oreganokapslar.

Det krävs att man är riktigt hängiven och fullkomligt marinerar sig i ovanstående om man vill ta död på dem. På köpet tar man säkert död på en drös andra man inte vill ha. Nackdelen är att när de dör släpper de ut toxiner som man mår riktigt dåligt av. Det gäller att hålla ut och hålla balans och inta renande mat för lever och njurar som Tistel o nässlor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s