Hälsokakor

Så här i helgtider vill man gärna bjuda på något gott till fikat eller efter maten. Varför inte passa på att förena nytta med nöje? En klassiker är morotskakan med fräsch syrlig ost-topping av citrus som kan varieras i det oändliga. Nedan är några förslag. Man väljer själv hur sött man vill ha det genom att tillsätta koncentrerad anans/apelsinjuce i kaka och topping alt. honung/sirap eller hellre grov-riva lite äpple i kakan. För julig pepparkaksmak tillsätter man kardemumma, kanel, nejlika o ingefära.

Morot innehåller förutom massa betakaroten som vi gör a vitamin av , även E vitamin som är TIO gånger bättre antioxidant än C o dessutom bättre för hjärnan då den är fettlöslig.

Morotens falcarinol dödar både svamp och cancer o frågan är om inte diabetes har koppling till svamp då det botades med B3 som dödar svamp? Bra tips för de med vit svampig tunga eller underliv med Candida. B3 är ju oxå en komponent till bildning av tyroxin som sköldkörteln behöver med selen o jod, så det kan ha ett komplext samband med hur B3 botar diabetes2.

Mer om ingefärans egenskaper kan du läsa om här samt försiktighet vid interaktion med mediciner .

Mixa nedan fint i mixer och tryck ut i form med avtagar kant

 •  1 , 5 dl rivna morötter  
 •  1,5 dl dadlar /fikon
 •  1/2 dl kokosflingor
 •  1,5 dl valnötter, mandel
 •  2 msk smält cocosfett
 •  0,5 dl havregryn , mandel/kokos/bovete mjöl
 •  1 tsk kanel
 •  1 tsk  ingefära ev kardemumma o nejlika för ”julsmak”

Topping röres smidig, smaka av syra o sötma och bred på kakan som sedan ställs kallt 4 -8 timmar innan servering ev frysen.

 •  1 dl  cashews  blötlagda i vatten i 20 min
 •  0,5- 1dl dl cocosgrädde och lr färskost
 •  0,5 dl pressad citron o apelsin juice
 • hackade( val)nötter med massor av E vit! lr lingon, tranbär , riven morot/ingefära i spiraler som dekor

Finns fler recept på här tillsammans med SUPERSYRAN ELLAGEN från hallon o granatäpple. o boken https://www.wattpad.com/536182871-fight-sickness-en-bok-om-h%C3%A4lsa-13-mat-motion-f%C3%B6r

RAW CARROTCAKE http://skinnyfitalicious.com/

”Lingon gav goda värden på blodsocker, kolesterol och vikt hos möss som fått äta en kost med mycket fett, medan ”superbäret” açai tvärtom påverkade försöksdjuren negativt. Forskare vid Lunds universitet har kommit fram till detta förvånande resultat. De ska nu gå vidare och undersöka varför lingonen ger ett så bra resultat, och om lingon visar sig lika hälsofrämjande i försök med människor”
koloncancer kan utvecklas av gut biota dysbiosis obalans i tarmflora med övervöxt av farlig biota. Tillskott av morot med falcarinol hömmar detta både på möss o människor. Flera har botat cancer med enbart morötter och ananas.

Vidare studier på cancerhämmande effekter av morot BMC Research NotesBioMed Central.. falcarindiol (FaDOH).. reduce .. neoplastic lesion… polyps in the colon .. rats… antibacterial effect.. gut microbiota.

Beställ boken via ett mail till nikki.janzon@gmail.com LÄS MER https://fightsickness.net/2018/08/17/ny-bok-for-kost-o-halsa-som-utmanar-industrin

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s