Rena blodet med nässelsoppa


 Inom folkmedicinen används brännässla vid blodbrist, ödem och diabetes, samt utvärtes mot reumatism. Vid invärtes användning är ovanjordsdelen blodbildningsökande, urindrivande och svagt blodsockersänkande tack vare mineralerna som hjälper blodsockret in i kroppens celler där de ska vara. Utvärtes ökar den hudgenomblödningen vilket förbättrar cirkulationen. Aktiva ämnen är bl a vitamin C, järn , kalium, mangan och kalcium samt histamin, acetylkolin och myrsyra.

Corona pandemin har medfört diskussioner hur vi kan hindra blodets erotrocyter att klumpa ihop sig och förhindra syretransporten till våra celler. Nässlor inte bara förhindrar klumpning den ökar kväveoxiden samt syresättningen i blodet pga sitt nitrat innehåll. Det är som nitroglycerin för hjärta och celler men kryptonit för patogenerna. Nässla, spenat och rödbeta är bra källor. Nässlor renar också blod och njurar och är väldigt näringsrikt. Nässelpulver finns på hälsokosten . Man bör inte överdosera pulver pga mängden K vitamin.  De som äter blodförtunnande kan behöva minskka sin medicin då så de inte blöder. Har man kalla händer, fötter, nästipp har man blodklottning och nässlor rekommenderas för att lösa klumparna.  

Avokado-broccoli- nässelsoppa 

Förväll broccoli och nässlor i lite vatten med buljong, vitpeppar o bra salt .

Låt svalna under lock .

Lägg i lite citron-vitlök o chilli-marinerad avokado samt fet creme fraiche.

Mixa till önskad konsistens. 

Kan ätas kall, ljummen eller varm beroende på årstid, ev med lite ägg och gräslök. Mindre vätska gör mer att det blir en grönsaksdip till tex rå morot, blomkål , gurka etc. Drick då nässelvattnet och ha med fördel lite i din egengjorda hudcreme med lavendel.

 Nässelpulver kan man köpa på hälsokosten men man bör inte överdosera pga mängden k vitamin. Ta gärna lite mandel till så ökar upptaget av k vitamin samt en bit mörk choklad för att hjälpa omvandlingen till kväveoxid.


Alla ingredienser är extremt nyttiga. Nässlor renar oxå blod o njurar .


Chilli bränner oxå fett/ ökar ämnesomsättningen och botar bl a magsår. ( Ni läste rätt) . 

Broccoli o avokado tillhör super foodsen man bör äta ofta. 

Kål överhuvudtaget är jättebra för tarmen o extremt näringsrikt.

smaklig spis!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s