Makalösa maskrosor

Maskrosen är känd för sina medicinska egenskaper att döda cancerceller och hjälpa kroppens lever och njurar att rena kroppen på gifter. Den har studerats omfattande in vitro och in vivo. in vitro döddades över 95 % och in vivo en makalösa 90% minsking av växande tarmcancer! (klicka Här )

Det är komplexa bioaktiva fytokeikalier som samverkar till apostosis ;α-amyrin, β-amyrin, lupeol and taraxasterol

Komplettera gärna med nässlor samt malört och askorbinsyra som får cancercellerna att sprängas via fenton reaction

MASKROSORNA, BLADEN O RÖTTERNA KAN DU ÄTA SOM DE ÄR I SALLAD ELLER ROSTA RÖTTERNA I UGN, GÖRA PESTO MED NÄSSLOR OCH NÖTTER, T O M VIN & SIRAP.

Maskrosens främsta egenskaper är stimulans av bukspottskörtel och lever och främjar matsmältningen Var tacksam om din gräsmatta är full av denna otroligt livskraftiga läkeört! Maskrosen finns så nära tillhands med så många goda egenskaper och välgörande växtämnen. En allsidig läkeväxt där du kan använda hela växten från rot och blad och till den gula, vackra blomman. Den näringsrika maskrosroten är full av jordens mineraler och näringsämnen passar bra som dekokt i utrensnings-kurer. Maskrosroten har nästan samma näringsinnehåll hela året, dock mest på hösten då all näring dragits ner i roten. Lägg roten i lite kallt vatten för att minska den bittra smaken, skiva upp den och låt den koka ca 15 minuter till näringstät rotsakssoppa tillsammans med valfria rotfrukter.

Maskrosen blad är bitter i smaken och det är ett kännetecken för goda egenskaper för lever och njurar. Dock smakar själva blomman sött och gott. Dekokt på maskrosrot löser slaggprodukter i kroppen och hjälper lever och njurar att göra sig kvitt med dessa ämnen. Växtämnena i maskros stimulerar körtelutsöndring i #bukspottskörtel, #lever och #galla. Bitterämnena i maskrosen bidrar även till bättre aptit och matsmältning samt främjar kroppens nedbrytning av fetter. Bladen av maskros kan användas i infusion, sallader och i matlagning. Plocka maskrosbladen tidigt om våren för rikt innehåll av C-vitamin och mindre beska. Pröva använd maskrosroten till kaffepulver. Skala och skär maskrosroten i mindre bitar, rosta den i ugn tills de är torra och ljusbruna. Mala därefter ner roten till kaffepulver. Behandling vid problem med lever och galla. Ökar gallproduktionen för nedbryting av fett och ger stöd till dålig matsmältning. Utrensningskurer och urindrivande medel. ”( läkerörter.se i kommentarerna ) Edit: det ryktas om att det är utmärkt att jäsa dessa blommor till dryck. hade ju varit utmärkt att blanda i egengjord äppelcidervinäger?

maskrosvin 🙂

1) använd en 10-liters plasthink och fyll den med maskrosor och gör det innan det blir kväll för då sluter sig blommorna tydligen,

2) Du kommer hem och sätter dig och knipsar bort själva ”huvudet” på maskrosen och lägger i en ny hink,,resten slänger du,,

3) Du tar skalen av 3 apelsiner och 3 citroner (stora) och lägger tillsammans med maskroshuvudena.

4) Tillsätt 2 kg strösocker

5) Slå på 4 l kokande vatten på allt detta

6) Lägg en ren handduk över hinken,,lägg en tallrik på handduken och knyt försiktigt ett snöre runt övre delen av hinken så att handduken ligger fast.

7) Ställ hinken på en mörk sval plats,gärna en jordkällare och låt stå där i 6 veckor

8) Besök hinken efter två veckor ,,ta upp tallriken och lukta på dess undersida,,luktar som den finaste parfym..

9) Rör inte hinken mer tills de 6 veckorna har gått.

10) Efter 6 veckor sila rubbet och fyll på flaskor som kan ha korkar

11) Ställ flaskorna mörkt o svalt ,helst i en jordkällare och glöm bort dem i 5 månader,,sen får du smaka

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s