
Passa på att beställa boken Kost & kunskap till dina nära och kära i påsk! eller varför inte till dig själv?
I boken går vi igenom orsaker till sjukdom och ohälsa samt läkemedelsindustrins ovilja att ge människor kunskap om hur bra kost och träning kan ge ett starkt immunförsvar som bekämpar sjukdom, istället för att pumpa oss med piller som gör dem rikare.
I tydliga kapitel för varje organ går vi metodiskt igenom dess funktion och symptom på dysfunktion, vad det kan bero på samt vad vi kan göra åt detta. Till varje kapitel presenteras recept med färgbilder.
Vi behandlar bl a blodets roll för en frisk kropp, lymf-hormon och nervsystemet, binjurarna, sköldkörteln, bukspottskörteln , mage & tarm, hjärtat, hjärnan m.m. En stor del ägnas också åt cancer, solning, sömn samt olika terapier och hur vi kan bli mer effektiva, närvarande och lyckliga i våra liv.
Påskmaten domineras till stor del av primörer som sparris, ägg , sill, potatis, lax och fräscha sallader som dukas upp till en härlig buffé och självklart massor av choklad eller en tårta ❤
Vi gör flera sorters snittar, en smaskig paj, en sagolik tårta och en hel del sallad 🙂


GUBBRÖRA : blanda kokt ägg med kaviar, räkost eller färskost och sill. Lägg snyggt på mörkt bröd med något grönt som t ex spenatblad eller grönkål och garnera med rödlök.
AVOKADO & SKAGEN: Bred räkost eller färskost tjockt på rågbröd. Lägg på avokado , kläm ut citronjuice över. Krydda med salt och chilli-flakes. Toppa med skagenröra med hackat ägg och räkor. Garnera med något av tomatskiva, gurka, citron eller dill.

* LAX: Rökta laxskivor snuras fint på bädd av pepparrotskräm o toppas med dill.
En variant på den rökta laxen är att bre chilli krämen ( köp arla chilli o parika creme fraiche ) på ett mjukt tunnbröd och lägga några skivor lax och sedan rulla ihop och lägg in i kylen några timmar innan den skärs i 4 cm tjocka skivor.



1 st Smördeg eller gör din egen med 1 kallt ägg, 2,5 dl mjöl, 35 gram rumsvarmt smör ( gärna mandel /bovete med lite kruskakli) nyp ihop och tryck ut i formen.
0.5 st Purjolök
125 g Spenat
1 pkt gorgonzola
500 g kokt, ugnsbakad eller rökt lax
Äggstanning
3 st Ägg
2,5 dl cocosgrädde
Topping
100 g riven ost
TRYCK UT PAJDEGEN I FORMEN- NAGGA LITE MED GAFFEL & STÄLL I KYLEN. JAG FÖRGRÄDDAR INTE.
Bryn purjon och spenaten. ev lite grönkål. så att vätskan försvinner.
Fördela lax & grönmögelost i portionsbitar över formen . Strö över det gröna och sist den rivna osten. Slå på äggstanningen du vispat lätt med vitpeppar och salt i. Använd en gaffel och se försiktigt till att stanningen går emellan fyllningen.
Ställ in i mitten av den 200 grader varma ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden brukar jag flytta ner den ett hack alternativt sätta folie.
Klä den i folie och låt svalna på bänk länge när du tar ut den.
Jag serverar med en krispig tomat och isbergssallad med chilli-creme-fraiche-röra.
Nedan har vi inspiration för en underbart dekorerad påsktårta med sockerkakssmet som är gjord i en 20 cm form och varvad med hallon- och citronmousse . Denna kan man variera i det oändliga med nyttigare alternativ.
Man kan byta ut ett av lagren till detta; Citron gifter sig dock inte med choklad.
TRYFFEL med nötter, dadlar & avokado i form eller bollar
* 40 g dadlar
*1 krm salt
* 2 st avokado
* 40 g kokosolja
* 0,5 dl kakao lr smält choklad
* 1 krm vanilj
Mixa nötter, salt, dadlar o tryck ut i oljad form Kör avokado, kakao/ choklad, vanilj, kokosolja salt o söta med honung/banan lr konc juice smidigt. Klicka över nöt-bottnen o kyl /frys innan servering med dekor av bär/meliss. Bollar rullas i kakao. Man kan oxå lägga nötahack i glas o fylla på med avokado/banan/chokladmousse.

* 40 g dadlar
*1 krm salt
* 2 st avokado
* 40 g kokosolja
* 0,5 dl kakao lr smält choklad
* 1 krm vanilj
Mixa nötter, salt, dadlar o tryck ut i oljad form Kör avokado, kakao/ choklad, vanilj, kokosolja salt o söta med honung/banan lr konc juice smidigt. Klicka över nöt-bottnen o kyl /frys innan servering med dekor av bär/meliss. Bollar rullas i kakao. Man kan oxå lägga nötahack i glas o fylla på med avokado/banan/chokladmousse.
Fler recept i boken!
Normal pris 150 kr + frakt 40 kr . Just nu bjuder jag på frakten! Dessutom får du 3 st till priset av 2 ifall du vill ge bort flera ! Meddela mig via social media , sms 079 30416 05 eller maila din beställning till nikki.janzon@gmail.com . Ange vart du vill ha böckerna skickade! De kommer direkt i inkastet så du slipper hämta 🙂
Beställ nu för de andra smarriga recepten så du hinner innan påsk!
Glad påsk!
Nikki