Funderingar kring kalk, kalcium PH & sjukdom

Hej alla som är intresserade av hälsa!

Det har nog knappt undgått någon nu som följer bloggar mm att det är populärt att ta ta PH kalk. Jag tror jag har förstått att Enby rekommenderar nån särskild korall för det?  Jag har stor respekt för hans arbete och att man behöver basa upp kroppen för att bli av med vissa sjukdomar.

Nu kommer här mina funderingar;

1. Urinsyra och ( annan syra?) kan man anta är kroppens försvar mot patogener i blodet och vävnad?  Överhuvudtaget när det gäller patogenbekämpning så är det främst syror vi talar om som är effektiva. Dessa är inte basiska.

2. Om man intar kalk /kalcium oralt neutraliseras magsyran som tyvärr är tänkt att vara sur av en specifik anledning,  bekämpning av patogener vi får i oss via maten.

3. Om man har en frisk mage blir kalken neutraliserad innan den går ut i tunntarmen, som förövrigt basar upp med bikarbonat  efter att gallan brytit ner fett mm , för att passa tarmens PH.  Vissa intar bikarbonat för att basa kroppen och det har jag själv använt lite grann när jag var sjuk och min bukspottskörtel inte verkade  fungera.  Tyvärr är det svårt att veta slutresultatet. Kanske urin är ett bra test?

4. Kalk är inget vi vill ha något överskott av i kroppen. Tvärtom vad Arla o Livsfarlighetsverket inbillat oss så får vi INTE ett starkt skelett av det. Troligen tvärtom om vi ska tro aktuell forskning där svenska kvinnor har högst andel benbrott i Europa ( världen kanske tom ?) Det är magnesium, D vitamin , C vitamin och annat som är bra mycket viktigare för skelettet och inte minst att använda det. Dvs gå och springa. stötar bygger upp skelettet så det här med mjuka sulor bör man fundera lite extra på även om ryggen tar skada om vi inte har rätt uppbyggnad under hålfoten om vi rör oss mycket.

Kalk är förenat med rad sjukdomar då det har en tendens att fastna där det inte ska. ÅderförKALKNING   heter inte det av en slump. Det är kalk i blodet som fastnar och troligen blir grogrund för plackbildning av baciller och fett. Har ni sett en ”skräpet” från en rensad åder?

Det är alltså  VARNING för hjärtattack och stroke när blodådrorna blir igenslemmade av kalk o fett.  troligen försöker kroppen kompensera detta genom att producera mer smörjmedel , dvs kolesterol , så att blodet kommer fram som det ska till alla vävnander, organ och hjärta mm.  När det INTE gör det börjar problemen. Dålig cirkulation innebär lite näring och syre till cellerna som behöver det för att fungera och så förstås vårt försvar, lymfocyterna som plaskar  runt där i jakt på patogener.

Förutom att kalk fastnar i blodet fastnar det i njurarna och urinvägarna. Behöver jag säga att det inte är nyttigt? Att man kan få stora problem med hela paketet där? Njurstenar är kalkkristaller i de allra flesta fallen. Det är bokstavligen som GLASSPLITTER som åker runt i blodet ( ni förstår vilka skador på kärlväggarna det gör? ) och när det sen fastnar i njurarna så blir det stenar som kan skada dem på sikt. Funkar inte dem så är vi körda. Ett reningsverk som inte funkar bygger upp gifter i blodet och hela kroppen som får cellerna att haverera, dvs orsaka värk, svullnad och sjukdomar.

I detta läge känns det alltså för mig helt bakvänt att frivilligt stoppa i sig extra kalk? En liten reflektion från min sida bara..

Vad löser upp kalk och njursten? Jo, syra förstås .  Om ni nu vill rensa upp era kärl o njurar så var försiktiga och bygg upp syran i liten takt. Tyvärr kan stora stenar som kanske behöver krossas med ultraljud  lösas upp och det kan göra så ont så man  nästan svimmar annars.  Precis som gallsten när man har ätit mer fett än man normalt gör.

Ett tips är alltså att inta både fett och syra i lagom doser konsekvent INNAN stenar och kristaller bildas . Jag rekommenderar askorbinsyra ( ren c-vitamin alltså) som hjälper skelettet och hela kroppen. Vissa förespråkar 1 gram/dag. Finns billigt i mataffären. För magen rekommenderar jag ett äpple om dagen… ( doktorn hade inte helt fel..  förutom när han avrådde de med sjukdomar att undvika äpple, tex IBS; njursten o magsår..) För levern rekommenderar jag citron. Den påstås rena den utmärkt. Om man nu inte föredrar mariatistel för det?  Vissa kör hela paketet och rensar ut leverflundror när de ändå är i farten. ( se här  dr Sanna)

För de som vill BASA sin TARM så kan jag rekommendera tonvis med grönsaker. Gärna halvrå broccoli, rå morot, selleri, blomkål , rödbetor, grönkål  och allt bladgrönt , särskilt MANGOLD , o spenat  som innehåller MASSVIS med nitrat som syresätter blodet och motverkar patogener mm. Kan göra ett till inlägg om nyttan av nitrat sen om nån är intresserad. 
Om man nu har magsår då?  Ja men, magsår får vi av tabletter eller baciller som förstör vår magmun som gör att magsyran kan åka upp i halsen. Åtgärda detta först.  Har man blödande magsår får man ABSOLUT inte äta nån syra förstås. INRE BLÖDNINGAR är inte att leka med. Jag har provat. Hur vet man det? Jo, magen ” brinner” man får hög hjärtklappning, andnöd och det känns som man ska dö. Om ni åker till akuten i ett sånt läge finns det risk att man får stå på sig för en ordentlig koll att det inte blöder i magen. Tyvärr har vården lite dålig respekt för somliga människor, särskilt de med lång journal av krämpor som någon gång klassats som ”depression” tills de faktiskt kom på vad det berodde på. ( Eller om det var patienten själv som gjorde det… inte helt ovanligt tyvärr.) 
Om mage och tarm kan jag skriva en hel bok snart. ( Fast det har jag nästan , även om det inte handlade om just det, utan mest stress, psykisk ohälsa , relationer och självmord. )

Edit: Missförstå mig rätt nu och sluta inte äta kalcium helt.    Jag säger att man bör vara försiktig med att stoppa i sig extra kalk. Vi behöver en balans i kroppen som med allt annat. Det kan vara mycket farligt att vara för extrem åt det ena eller andra hållet och att äta en begränsad mängd livsmedel från samma källor. Bättre att vara varierad och sprida sina risker. 

Make Love & Memories
Kalk är en vardaglig benämning för olika kemiska föreningar som innehåller grundämnetkalcium.[1]
Främst syftar kalk på olika former av kalciumkarbonat, till exempel kalksten och krita samt de ämnen som framställs av dessa. Kalciumoxid (kallad bränd eller osläckt kalk) fås genom kalcinering av kalciumkarbonat. Kalciumhydroxid (släckt kalk) fås när kalciumoxid reagerar med vatten. Ibland syftar kalk främst på de två senare, det vill säga produkterna. Inom näringslära kan kalk dock syfta på kalciumföreningar i allmänhet, exempelvis i uttryck som ”kalkbrist” och ”kalkkälla”.[1] ( wikipedia9


http://battre-halsa.se/lina-ahlens-halsoblogg/kalcium-och-hjart-karlsjukdom/

http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/

http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/185757

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3745519/Have-stroke-Avoid-calcium-supplements-want-escape-peril-dementia.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s